- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Momiru Bulatoviću posthumno dodeljeno najviše priznanje Trebinja

© Sputnik / Aleksandar MilačićMomir Bulatović
Momir Bulatović  - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Najveće trebinjsko priznanje – „Počasni građanin Trebinja“, posthumno je dodeljeno Momiru Bulatoviću, nekadašnjem predsedniku Crne Gore i Vlade SR Jugoslavije povodom 103. godine od oslobođenja tog grada u Prvom svetskom ratu.
Svečanom sednicom Skupštine grada i uručenjem „Povelja grada Trebinja“ za 2021. godinu zaslužnim pojedincima danas je u Trebinju obeležena godišnjica oslobođenja.
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na sednici je uručio priznanja „Povelja grada Trebinja“ za 2021. godinu predstavnicima Gimnazije „Jovan Dučić“, povodom 100 godina od osnivanja i doktoru Siniši Dučiću, direktoru Univerzitetske dečije klinike „Tiršova“ u Beogradu, koji je i konsultant Bolnice Trebinje.
Priznanje počasnog građanina koje je dodeljeno posthumno Momiru Bulatoviću biće naknadno uručeno porodici Bulatović na svečanosti u Trebinju, prenosi RTCG.
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ukazao je na značaj Momira Bulatovića u poslednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu, jer je imao značajnu ulogu za Trebinje i Hercegovinu.
Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore koju je osnovao Bulatović, rekao je novinarima da se Bulatović borio za što bližu saradnju svih država u kojima žive Srbi na Balkanu.
Prema njegovim rečima, Bulatović je zaslužio ovo priznanje jer je kao veliki patriota učinio sve što je mogao u najtežim trenucima kada se stvarala Republika Srpska i kao diplomata i državnik branio srpski narod u Hercegovini i celoj bivšoj Jugoslaviji.
Dan oslobođenja Trebinja uspomena je na 13. novembar 1918. godine, kada je 14. pešadijski puk Timočke divizije srpske vojske umarširao u grad i doneo slobodu nakon viševekovne turske i austrougarske okupacije.
Momir Bulatović: Teško je ostvariti saradnju i izmaknuti se od dolara, kada je svaki kompjuter svake banke kalibriran na dolar  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
REGION
Može Island, ne može Momir Bulatović: Podgorica odbila da nazove ulicu po bivšem predsedniku
Momir Bulatović - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
REGION
Istočna Hercegovina hoće da se oduži Momiru Bulatoviću spomenikom
Komemoracija povodom smrti Momira Bulatovića u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2020
Poslednja poruka Momira Bulatovića: Nema predaje ni Bogovima!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala