- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osveta Makedonaca – san i dalje živi!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije pregazila je rezultatom 5:0 u gostima Jermeniju, a s obzirom na to da je Rumunija remizirala sa Islandom (0:0), i dalje živi san da mogu preko baraža do plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru. Makedonci su se surovo osvetili Jermenima za bolan poraz od 4:0.
I zaista, Makedonci igraju prelep fudbal, te posle odlaska na Evropsko prvenstvo imaju šansu da se domognu i Mundijala u Kataru naredne godine.
Od prvog do poslednjeg minuta Severna Makedonija je dominirala u sudaru sa Jermenijom koja je u prošlosti umela čak i Srbiju da namuči...
Enes Bardhi postigao je het-trik, dok su preostala dva pogotka dela Trajkovskog i Ristovskog. Odlična predstava krunisana sa čak pet golova u mreži domaćina, omogućila je Severnoj Makedoniji da se ponovo domogne drugog mesta u grupi J iza neprikosnovene Nemačke koja ima 24 od maksimalnih 27 bodova.
Makedonci su drugi sa 15, dok je Rumunija koja je u meču bez pogodaka remizirala sa Islandom skliznula na treću poziciju sa 14 bodova.
Za odlazak u baraž sve će se rešavati u nedelju kada Makedonci dočekuju Island, dok Rumuni idu u goste Lihtenštajnu koji je iz osam utakmica osvojio samo bod.
Jasno je da Rumunija ima veće šanse da prva prođe kroz cilj, ali lopta je okrugla i čuda se dešavaja. Sigurno je da će Makedonci dati sve od sebe da upišu novu "trojku" i da će u isto vreme osluškivati rezultat iz Lihtenštajna.
Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
Portugalci se „sapleli“ u Dablinu – Srbiju i dalje samo pobeda u Lisabonu vodi na Mundijal
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
Piksi posle Katara: Znam tim za nedelju!
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
Srbija dodala gas kada je trebalo – Katar razbijen pred utakmicu godine!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala