- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krenuli su na Jokića, a zaboravili šta je uradio Bjelica /video/

© Foto : FIBANemanja Bjelica
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Napad koji je doživeo Nikola Jokić u utakmici NBA lige između Denvera i Majamija, praćen njegovom nasilnom reakcijom, nije prvi u kom je meta bio jedan košarkaš iz Srbije, iako se činilo da posle onoga što je uradio Nemanja Bjelica pre više od tri godine to neće biti slučaj.
Bjelica, igrač koji nikada ranije nije ulazio u fizičke sukobe na terenu, ničim izazvano se našao na meti Arona Aflala u utakmici između Minesote i Orlanda.
Bjelica je tada u pokušaju da ode na skok posle promašenog šuta saigrača kao prepreku imao Aflala koji je potpuno izgubio nerve.
Srpski košarkaš, znatno viši od rivala, postavio je lakat u odbrambeni položaj, ali je Aflalo to video kao provokaciju i najpre gurnuo, a potom i žestoko zamahnuo ka Bjelici u pokušaju da ga udari i povredi.
Bjelica je na maestralan način izbegao udarac i potom sjajnim zahvatom za vrat onesposobio pobesnelog Amerikanca, sprečivši eskalaciju.
Aflalo je ostao „zaključan“ ispod Bjeličinog pazuha, iako se „koprcao“ i pokušao da nastavi sukob.
„Ne znam šta da kažem. Mi smo imali fizički kontakt, u odbrani i napadu, ali samo u onom klasičnom, uobičajenom košarkaškom smislu, što je i deo svake utakmice. Mislim, ne bih da ispadnem neka žrtva ovde, sve je to deo ove igre, ali - on je zamahnuo da me udari. Ja sam samo pokušavao da se zaštitim. A i da mu pomognem, da se smiri. Podivljao je, ne znam šta nije bilo u redu sa tim momkom. U tim trenutku, moram da se zaštitim, zbog sebe, svoje porodice“, rekao je tada Bjelica.
Bjelica je rođen u Beogradu, odrastao u novobeogradskim blokovima i to je imalo uticaj na njegovu snalažljivost u teškoj situaciji.
„Svi koji me znaju, svesni su da sam miran čovek, ali... Znam ja kako te stvari funkcionišu, odrastao sam na ulici. Ipak, ja sam profesionalni košarkaš, neću se nikada tući na utakmici. Još jednom kažem, neću da ispadnem žrtva, mogu samo da istaknem da sam, hvala Bogu, reagovao tako kako sam reagovao. Samo sam pokušavao da ga smirim, ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da sam ja probao da uradim nešto tako. I, to je to“, naglasio je tada Bjelica.
Markus i Markif Moris – NBA košarkaši - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
„Ne udaramo s leđa, odgojeni smo drugačije“ – braća Moris uhvaćena u laži /video/
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Jokić je uradio ono što je hteo Dončić, ali – tu je bio Bobi /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Zašto je Nikola Jokić morao da zabeleži „nokaut“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala