- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovićevih pet minuta – „Ne možemo da pobegnemo od toga“

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICDragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
„U fizičkom smislu smo u Beogradu, ali psihološki smo u Lisabonu, to je jasno i ne možemo da pobegnemo od toga“, poručio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pred prijateljski meč sa Katarom koji je zakazan za četvrtak od 18 časova na Marakani. Jasno je da će rezervisti dobiti priliku, s obziorom na to da u nedelju Orlovi udaraju na Portugaliju.
Nikoga ne treba i ne sme da čudi što će Srbija u kombinovanom sastavu zaigrati protiv Katara u meču koji je čista formalnost, a ono pravo, veliko finale kvalifikacija za direktan odlazak na Mundijal u Kataru naredne godine sledi 14. novembra u Lisabonu protiv Portugalije (20.45).
„Važno je da odigramo pravu utakmicu, da to bude dobar trening. Daleko od toga da želim da potcenimo Katar, ali je važno da svi igrači ostanu zdravi i da budu na raspolaganju za nedelju i utakmicu sa Portugalcima“, poručio je Piksi.
Jasno je da meč sa Katarom može da nanese više štete nego koristi kada bi na teren istrčao najjači sastav.
Povrede uvek vrebaju, sezona je naporna i duga, igra se sreda-subota, pa je zbog toga Dragan Stojković rešio da odmori „glavne šrafove“ od Dušana Tadića i Filipa Kostića do golgetera Aleksandra Mitrovića.
Na pitanje da li će Luka Jović konačno zauzeti mesto startera, Dragan Stojković je odgovorio:
Luka će igrati, da li će početi ili će šansu dobiti sa klupe, to ćemo videti“.
Ipak, Piksi nije želeo da pravi jaz između standarnih 11 i rezervista, već je u svom stilu poručio:
„Ne delim igrače na prvi i drugi tim, već ih gledam kao igrače koji u svakom momentu sa velikim kvalitetom i odgovornošću mogu da igraju za Srbiju. I oni su toga svesni".
Pehovi zbog povreda već su zadesili Orlove pa su nacionalni tim napustili Darko Lazović i Filip Đuričić koji su se vratili u matične klubove, što je hendikep jer obojica dejstvuju po desnoj strani, te će Stojković morati da iznedri neko solomonsko rešenje, a po svoj prilici to će biti Andrija Živković.
Činjenica je da mu je leva noga daleko jača, ali upravo zbog toga može da napravi dosta problema rivalu ulaskom u sredinu.
Kada je startnih 11 u pitanju, Rajković će sigurno odmarati, moguće da neće biti ni Dmitrovića, već da će selektor želeti na delu da vidi Vanju Milinković-Savića koji ima odličnu sezonu u Torinu gde se ustalio na golu.
Miloš Veljković, Stefan Mitrović i Uroš Spajić trebalo bi da čine poslednju linju, dok bi pomenuti Živković trebalo da se nađe kraj desne aut linije, a Mihailo Ristić će biti naspram njega.
U sredini će svoje mesto zauzeti Marko Grujić, Nemanja Maksimović i Saša Lukić, dok bi napadački tandem trebalo da čine Luka Jović i Dušan Vlahović koji ne prestaje da trese mreže u dresu Fiorentine.
Da odrade Orlovi još taj jedan meč pred ono pravo, pred ono što kompletna Srbija nestrpljivo priželjkuje, a to je dvoboj sa Portugalijom u Lisabonu. Piksi je svoje rekao, ne idemo tamo da da se branimo već da napadnemo.
To je Piksijeva Srbija - moderna, koja igra napadački fudbal koja ne preza ni od čega i ni od koga. Samo sa takvim stavom i osvedočenim ratnicima na terenu može da se ostvari najviši cilj, a to je direktan plasman na Mundijal u Kataru naredne godine.
Darko Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Legenda se javlja iz Atine: „Srbija je pokazala da ne zna za strah“
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Piksi potvrdio – Srbija bez važnog tandema ide u „finale“
Rafael Leao  - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Portugalac ima poruku za Srbiju pred „finale“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala