- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Portugalac ima poruku za Srbiju pred „finale“

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRARafael Leao
Rafael Leao  - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Rafael Leao, portugalski fudbaler, istakao je da on i saigrači žele po tri boda u mečevima sa Irskom i Srbijom, dok je Fernando Santoš, selektor te reprezentacije objasnio da ima veliki problem zbog igrača kojima preti suspenzija.
Fudbaleri Srbije u nedelju od 20.45 časova boriće se za mesto na Mundijalu protiv selekcije Portugalije, u svojevrsnom finalu kvalifikacija.
Protivnik Srbije pre tog duela susreće se sa Irskom, a ukoliko u oba meča obezbede remi oni će se plasirati na Svetsko prvenstvo.
Ipak, apetiti te selekcije su veći i oni ne kriju da žele pobedu na oba meča.
„Čekaju nas utakmice protiv dva jaka tima i biće tesna borba oko plasmana na Mundijal. Ali ako budemo imali dobar pristup mečevima, pobedićemo. Bićemo moćni na terenu i uzećemo po tri boda u oba meča. Ovo su dva finala za nas koja moramo da dobijemo. Ne umemo mi da igramo na nerešeno. Jesu protivnici jaki, međutim naš plan su dve pobede i direktan put u Katar“ istakao je Rafael Leao.
Fernando Santoš smatra da je presudna utakmica sa Irskom pre nego sa Srbijom jer nekolicini igrača preti suspenzija zbog žutih kartona.
„Najvažnija je utakmica protiv Irske. Imam poverenje u sve igrače. Više od dobijanja žutih kartona morate da razmišljate kakvi ćete da budete na terenu“, objasnio je Santoš.
Santoš rizikuje sa bitnim igračima kao što su Žoao Kanselo, Ruben Dijaš, Žoze Fonte, Žoao Palinjo, Renato Sančes i Diogo Žota koji ukoliko dobiju žuti karton propustiće utakmicu sa Srbijom.
„Kada znaš da ti preti suspenzija u sledećoj utakmici to može da utiče na tebe. Pažljivo ću sve analizirati. Sastaviću snažan tim. Biće teška utakmica, u Portugalu su Irci pokazali da su takmičarski tim. Nikada ne odustaju, ne povlače se i bore. Pokušavaju i da igraju organizovano u napadu, imaju i alternative“, zaključio je Santoš.
Fudbaleri Srbije kako je istakao Stefan Mitrović neće se previše obazirati na utakmicu koju Portugalija igra sa Irskom već će biti usmereni na to da se što bolje spreme za nedelju kada ih čeka presudna borba.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Piksi potvrdio – Srbija bez važnog tandema ide u „finale“
Fudbaleri Srbije protiv Katara - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Srbija oslabljena pred „lisabonsku bitku“
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Britanci otkrivaju: Ronaldo sprema odlazak iz Junajteda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala