- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Selektor nam je ugradio pobednički mentalitet“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICFudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
Pratite nas
Matija Nastasić i Predrag Rajković, fudbaleri Srbije, pred utakmicu sa Portugalijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prventvo veruju u pobedu i žele direktan prolaz.
Fudbaleri Srbije i Portugalije u nedelju se bore za direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a pred tu utakmicu „orlovi“ gaje optimizam i veru u pobedu.
Samopouzdanja ne fali iako će pred srpskim fudbalerima biti izuzetno težak protivnik.
„Selektor nam je ugradio pobednički mentalitet. Veruje u nas i mi u njega. Svi verujemo da možemo pobediti u Portugalu“, jasan je bio Rajković.
Kao što je Dragan Stojković Piksi ranije najavio, prolazak u baraž nije cilj već direktan plasman. Tog stava drži se i čuvar mreže.
„Ne mogu da kažem da smo rasterećeni time što smo obezbedili baraž. Želimo prvo mesto i direktan prolaz. Imamo dobru šansu za to, iako je protivnik težak. Daćemo sve od sebe da ne bude baraža. Nadam se da ću pomoći ekipi da izvučemo pobedu“, rekao je srpski čuvar mreže.
Najveće „pretnje“ za Srbiju stižu preko Kristijana Ronalda i Bruna Fernandeša, a Rajković se nada da neće morati da im brani penale.
„Nisam ih gledao posebno sa namerom da ih prostudiram, ali pratim mečeve klubova u kojima igraju Portugalci. Znamo njihove kvalitete, videćemo koje su im mane pa da to iskoristimo. Nisam analizirao penale i slobodne udarce Ronalda i Bruna. Nadam se da ih neće biti. Ako se brani koncentrisano i kompaktno, neće im biti lako da nas ugroze“, poručio je Rajković.
Srpski golman na utakmici sa Azerbejdžanom napravio je grešku koja je Srbiju koštala gola, kada je pokušao da dribla, a sada je je objasnio da je taj kiks iza njega.
„Greške su sastavni deo fudbala, svi grešimo. Imao sam dobru nameru svakako, a što se tiče selektora i igrača, pružili su mi veliku podršku i dali mi vetar u leđa da zaboravim na grešku, da budem skoncentrisan na nastavak utakmice. A da li ću diblati opet, mislim da neću. Možda ako se namesti situacija, ali mislim da ne“, kroz osmeh je rekao srpski golman.
Matija Nastasić veruje da reprezentaciju čeka teška utakmica, ali da je pobeda primarni cilj.
„Svi znamo kakvu reprezentaciju imaju, skup vrhunskih pojedinaca. Ali u prvoj utakmici u Beogradu smo pokazali da možemo ravnopravno da igramo sa njima. Ne bi trebalo da obraćamo pažnju samo na pojedince, ali došli smo u situaciju da poslednja utakmica odlučuje i daćemo sve od sebe da budemo što bolji. Što se tiče odbrane, uvek ima detalja gde može da se popravi i napreduje, ali za nas je važno da pobeđujemo. Odbrana i golman, sad je Rajko ovde, važno nam je da ne primimo gol, ali najvažnija je ekipa i kad pobedimo, drugo je nevažno“ , objasnio je Nastasić.
Svestan je srpski fudbaler da će Ronaldo ponovo biti motivisan da donese prednost svom timu, ali smatra da to nije presudno za trijumf.
„Kristijano uvek ima motiv, ne očekujemo ga ni manje ni više motivisanog u ovom delu. Šta bi moglo da odluči? Teško je reći, detalji su ti koji mogu da donesu prevagu i zato je bitno da budmeo maksimalni i da zajedničkim snagama ostvarimo dobar rezulatat“, objasnio je Nastasić.
Pre meča sa Portugalijom, srpske fudbalere čeka prijateljska utakmica sa Katarom, u četvrtak u Beogradu.
„Sigurno da nije jednostavno jer znamo šta nam znači meč u Portugalu, tako da sigurno da su igrači mislima već usmereni ka toj utakmici, ali moramo da budemo profesionalni i odigramo u četvrtak meč na maksimalnom nivou. Svaka utakmica je važna i ta sa Katarom će nam pomoći da se pripremimo što bolje“, istakao je Nastasić.
Fudbaleri Jugoslavije - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SPORT
Otkriveno gde je završila poslednja „relikvija“ velike Jugoslavije
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SPORT
Provokacija u Novom Sadu: Stanković ostao bez teksta /video/
FK Crvena zvezda – detalj sa utakmice protiv Vojvodine u Superligi Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
SPORT
Dragović i Pavkov za preokret Zvezde na „Karađorđu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala