- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dragović i Pavkov za preokret Zvezde na „Karađorđu“

© Foto : FK Crvena zvezdaFK Crvena zvezda – detalj sa utakmice protiv Vojvodine u Superligi Srbije
FK Crvena zvezda – detalj sa utakmice protiv Vojvodine u Superligi Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Vojvodinu 2:1 u šesnaestom kolu Superlige Srbije. Aktuelni šampion Srbije slavio je posle preokreta i zadržao je korak za prvoplasiranim Partizanom.
Izabranici Dejana Stankovića bili su blizu novog kiksa u domaćem šampionatu, pošto je domaćin poveo u 30. minutu kada je Topić pogodio za 1:0.
Sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme, međutim, u nastavku utakmice Vojvodina nije uspela da održi prednost.
Na startu drugog poluvremena, prvu pretnju golu Voše uputio je Katai koji je u 48. minutu iz slobodnog udarca šutirao pored gola. Minut kasnije, lopta je završila u mreži Simića posle udarca Pavkova glavom, ali je posle intervencije iz VAR sobe – gol poništen, jer se prethodno Katai našao u ofsajdu.
Već u sledećem ozbiljnijem napadu crveno-beli stigli su do izjednačenja. Stanić je uputio odličan centaršut u kazneni prostor, gde je Pavkov bio najviši na skoku, i snažnim udarcem glavom pod prečku doneo Zvezdi 1:1.
Nastavili su izabranici Dejana Stankovića da pritiskaju protivnika, a priliku da dovede Zvezdu do preokreta imao je Falko u 59. minutu. Gobeljić je odlično uposlio italijanskog fudbalera, a ovaj nakon odličnog driblinga „opalio“ ka golu u bliži ugao, ali je golman domaćina uspeo da zaustavi njegov udarac.
Već u narednom minutu fudbaleri iz Beograda stigli su do potpunog preokreta. Falko je izveo udarac iz ugla, Sanogo je odlično skočio i spustio loptu glavom na peterac, gde se našao usamljeni Aleksandar Dragović kom nije bio teško da loptu sprovede u mrežu.
U nastavku je viđena malo mirnija igra gde su crveno-beli potpuno kontrolisali dešavanja na terenu i ubacivanjima sa strane pokušavali da stvore novu priliku za gol.
Mogao je Falko u 86. minutu da osigura Zvezde, kada je nakon dobrog kontra napada „izbio“ sam ispred golmana domaćih i „pucao“, međutim, direktno u Simića, pa se rezultat nije promenio do kraja meča.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Magiju iz Srbije je odneo u Belorusiju – i niko ne može da ga zaustavi /video/
Rusi su sila – preko Irana do krova sveta
Stanković: Ko je želeo da vidi – video je
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala