- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka potcenili pred dvoboj sa Rusom – da li će proraditi srpski inat?

© AP Photo / Francois MoriNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Sve je spremno za veliko finale Mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, u kojem je, krajnje iznenađujuće, uloga favorita pripala Rusu. Svetske kladionice dale su prednost Medvedevu da će pre do trofeja u Francuskoj u dvoboju koji je zakazan u nedelju od 15 časova. Taj meč moći ćete uživo da pratite u blogu na Sputnjik sportu.
Ako se uzme u obzir da je Novak Đoković svetski broj 1 i da je vlasnik 20 Grend slem trofeja, kao i da ne prestaje da ruši rekorde, dok je Rus drugi reket sveta i ima samo jedan GS trofej, onda je jasno da su bukmejkeri potcenili Srbina na čiju pobedu kvota iznosi 2.00, dok je na Medvedeva 1.80.
Ne tako davno, 12. septembra u finalu US Opena, kvota na Novaka Đokovića iznosila je samo 1.40, dok je na Rusa bila preko 3.00.
Ipak, Medvedev je tada „servirao“ iznenađenje čitavom teniskom svetu, šokiravši Đokovića rezultatom 3:0, posle čega se Srbin povukao jedno vreme s terena, sve do pomenutog Mastersa u Parizu.
Novak je u Gradu svetlosti na startu pobedio Martona Fučoviča, usledila je Monfisova predaja bez izlaska na teren, kao i iscrpljujući meč sa Poljakom Hubertom Hurkačom u tri seta (3:6, 6:0, 7:6).
S druge strane, Medvedev zaista igra odličan tenis, u strašnoj je formi, što potvrđuje ubedljiv trijumf u polufinalu protiv nezgodnog Aleksandera Zvereva kojeg je počistio - 6:2, 6:2.
Verovatno je i taj impresivan rezultat, kao i veći broj mečeva u poslednje vreme, uticao da Rus bude favorit u dvoboju sa Srbinom u reprizi finala US Opena.
Ipak, jasno je da je Novak Đoković taj koji se pita i da će ukoliko proradi čuveni srpski inat, demantovati svetske kladionice koje su Medvedeva videle kao favorita na putu ka trofeju.
Takođe, srpski as koji je nadmašio rezultat Pita Samprasa, izborivši u Parizu da čak sedmi put okonča godinu kao prvi na ATP rang listi, ima priliku da obori još jedan rekord.
Ukoliko podigne trofej, biće mu to 37. Masters trofej, a trenutno on i Nadal dele prvo mesto sa po 36 titula.
Novak Đoković i Pit Sampras - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Đoković: Ovo je verovatno najvažniji uspeh u našem sportu
Ženska teniska reprezentacija Rusije proslavlja osvajanje Bili Džin King kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Ruske teniserke na krovu sveta posle 13 godina!
Podrška Novaku Đokoviću – Pariz Masters - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Istorija – Đoković srušio rekord Pita Samprasa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala