- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorija – Đoković srušio rekord Pita Samprasa!

© AP Photo / Francois MoriPodrška Novaku Đokoviću – Pariz Masters
Podrška Novaku Đokoviću – Pariz Masters - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković je plasmanom u finale Mastersa u Parizu obezbedio prvo mesto na kraju godine na ATP rang listi po rekordni 7. put, čime je prestigao svog idola Pita Samprasa.
Đoković je predaleko pobegao Danilu Medvedevu (imaće 10.540 bez titule, 10.940 bodova sa pobedom u finalu) i osigurao da će na kraju 2021. biti ispred svih u svetskom teniskom poretku.
Pobeda protiv Huberta Hurkača znači da će Srbin prestići Samprasa, tenisera koji je uz Novaka jedini do sada šest puta bio prvi na kraju sezone.
Novak je pre ove godine završavao kao prvi 2011, 2012, 2014, 2015, 2018 i 2020. godine, pa je sada usamljen na prvom mestu, dok su iza Samprasa sa po pet put Rodžer Federer, Rafael Nadal i Džimi Konors.
Podsetimo, srpski teniser je prethodno rekao da mu je glavni razlog dolaska u Pariz upravo to da osigura prvo mesto na kraju godine, pa će sada rasterećeno igrati u finalu Bersija, kao i na Završnom turniru u Torinu i u Dejvis kupu.
U borbi za trofej Novak će igrati protiv boljeg iz okršaja Medvedeva i Zvereva, a ukoliko osvoji Pariz od Nadala će vratiti rekord po broju osvojenih mastersa, jer su trenutno obojica na 36.
Takođe, Novak u Parizu pokušava da dođe do šeste titule.
Beker odbrusio Nadalu: „Ne mogu da razumem...“
Spektakl u Bersiju – Francuz se samouništio, Rus ostao „hladne glave“
Ruskinji lopovi vratili medalje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala