- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Ovo je verovatno najvažniji uspeh u našem sportu

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLNovak Đoković i Pit Sampras
Novak Đoković i Pit Sampras - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković je prokomentarisao pobedu nad Hubertom Hurkačem u polufinalu Mastersa u Parizu, kojom je obezbedio prvo mesto ATP rang liste na kraju godine po rekordni sedmi put.
Đoković je plasmanom u finale Pariza, u kojem će igrati protiv Medvedeva, osigurao teniski tron na kraju 2021. i prestigao Pita Samprasa.
Ovaj rekord samo jedan je od mnogih koje drži Đoković, ali, kako kaže, ovaj je verovatno veći od ostalih.
„Cenim sve rekorde i uspehe. Biti istorijski 'broj 1' je verovatno najvažniji uspeh u našem sportu. Prvo mesto na kraju godine zahteva da budete konstantni i da budete najbolji na najvećim turnirima. Nisam igrao mnogo (ove godine) i tako će biti i u budućnosti“, rekao je Đoković.
Do ove godine rekord su držali Novak i njegov idol iz detinjstva o kojem je mnogo puta govorio, Pit Sampras.
„Ovo je ogroman uspeh i veoma sam ponosan i zahvalan što sam u ovakvoj situaciji. Neverovatno mi je da sam prestigao svog idola iz detinjstva Pita Samprasa. Ovo je i za sve moje bližnje, koji su me podržavali i pomagali mi“, dodao je srpski teniser.
Novak je u Parizu uspeo da dođe do finala iako pre toga nije odigrao nijedan turnir skoro dva meseca, posle bolnog poraza u finalu US opena.
„Uživao sam u pauzi i nisam se mnogo brinuo oko povratka. Vreme sam provodio u svom teniskom centru u Srbiji i nije mi bilo dosadno bez tenisa, iako ja volim da se takmičim. Veliko je olakšanje osigurati prvo mesto na kraju godine, ali znam da moj zadatak nije gotov. Nadam se da ću sutra odigrati dobar meč“, iskren je 34-godišnji Beograđanin.
Protivnik je Danil Medvedev, Rus koji mu je pre manje od dva meseca naneo jedan od najbolnijih poraza u karijeri u finalu US opena.
„Kada smo se poslednji put sastali on me je nadigrao, ali sam ja njega u Melburnu. Nadam se da ću opet uspeti ja da to uradim. On servira baš jako, ne promašuje puno. Nedavno smo odigrali neizvestan trening set“.
Duel Medvedeva i Đokovića na programu je u nedelju od 15 časova, uz direktan tekstualni prenos na Sputnjiku.
Preokret, „krompir“ i drama – Đoković u finalu Pariza!
Bivši „broj 2“ o Đokovićevoj odluci: Bio bih potpuno šokiran i to ne bih mogao da opravdam
Otkriveno za šta ATP tuži Đokovića: „Kažu da plaćamo igrače“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala