- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska crkva: Ne dozvolimo da vakcinacija izazove nacionalne podele

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Uđi u bazu fotografijaVeruющaя vo vremя roždestvenskogo bogosluženiя v Petro-Pavlovskom kafedralьnom sobore v Simferopole
Veruющaя vo vremя roždestvenskogo bogosluženiя v Petro-Pavlovskom kafedralьnom sobore v Simferopole - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Ruska pravoslavna crkva smatra da treba sprečiti raskol u društvu na temu vakcinacije.

"Ne smemo pretvarati problem vakcinacije, niti druge akutne probleme koji mogu nastati u našem razvoju, u faktor koji će stvoriti nacionalne podele", rekao je zamenik šefa odeljenja za odnose sa javnošću Sinoda RPC Vahtang Kipšidze.

Predstavnik crkve smatra da, bez obzira na važnost vakcinacije, "ne treba dozvoliti da se ona pretvori u vododelnicu koja suprotstavlja jedan deo društva drugom". Po mišljenju Kipšidzea, tu se može koristiti samo metod ubeđivanja, davanja primera i pažljivog, mirnog i dobrog odnosa prema onima koji imaju drugačije mišljenje.
On je pozvao da se pažljivo i delikatno prilazi pitanju davanja prednosti vakcinisanim ljudima u odnosu na nevakcinisane.
"Po mom mišljenju, efekat od prisile u toj sferi je krajnje ograničen jer on može da izazove još veću polarizaciju mišljenju i može još više sukobiti ljude između sebe", rekao je Kipšidze.
U crkvi, po njegovim rečima, ne žele da dođe do takve podela među vernicima. Iz tog razloga u pravoslavnim hramovima ne traže na ulazu nikakve sertifikate, kodove, nadajući se na odgovornost i savest parohijana.
Mitropolit Ilarion - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
RUSIJA
Ruski mitropolit: Propaganda vakcinacije je doživela neuspeh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala