- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski mitropolit: Propaganda vakcinacije je doživela neuspeh

© Sputnik / Aleksandar MilačićMitropolit Ilarion
Mitropolit Ilarion - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Kampanja propagande vakcinacije protiv virusa korona u Rusiji doživela je neuspeh, smatra predstavnik Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolit Volkolomski Ilarion (Alfejev).

"Već godinu i po živimo u uslovima pandemije. Mi smo prvi napravili vakcinu protiv virusa korona. Do sada je kod nas je vakcinisana samo trećina, pa čak i manje stanovnika naše države. Šta nam to govori? To govori da kampanja promovisanja vakcinacije, propaganda vakcina, u najvećem stepenu je doživela neuspeh", rekao je mitropolit televiziji "Rusija 24".

On je naglasio da u Rusiji, po njegovom mišljenju, nisu uspeli da ubede ljude da treba da se vakcinišu, da je vakcinacija potrebna, ne toliko za njih same, koliko za spas života njima bliskih osoba.
Podsetimo, u avgustu prošle godine Rusija je registrovala prvu vakcinu protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V). Pored nje, do danas su registrovane još tri vakcine: Instituta „Vektor“, Instituta „Čumakova“ i jednokomponentna „Sputnjik lajt“.
Mitropolit Ilarion: Naši narodi povezani su viševekovnim vezama koji sežu još iz vremena Svetog Save i iz vremena mnogih naših vladara koji su štitili srpski narod. Nije slučajno što u centru Beograda stoji spomenik poslednjem ruskom caru. Kod nas u Rusiji dosad nema spomenika.  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Ruski vladika: Ko se ne vakciniše, do kraja svog života će iskupljivati svoj greh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala