Ruski vladika: Ko se ne vakciniše, do kraja svog života će iskupljivati svoj greh

© Sputnik / Aleksandar MilačićMitropolit Ilarion: Naši narodi povezani su viševekovnim vezama koji sežu još iz vremena Svetog Save i iz vremena mnogih naših vladara koji su štitili srpski narod. Nije slučajno što u centru Beograda stoji spomenik poslednjem ruskom caru. Kod nas u Rusiji dosad nema spomenika.
Mitropolit Ilarion: Naši narodi povezani su viševekovnim vezama koji sežu još iz vremena Svetog Save i iz vremena mnogih naših vladara koji su štitili srpski narod. Nije slučajno što u centru Beograda stoji spomenik poslednjem ruskom caru. Kod nas u Rusiji dosad nema spomenika.  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Oni koji ne žele da se vakcinišu protiv virusa korona preuzimaju na sebe greh koji će ceo život da iskupljuju, saopštio je šef odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene odnose Ilarion.
"Svakodnevno se suočavam sa situacijom, kada ljudi dolaze kod sveštenika kako bi se pokajali što se nisu vakcinisali ili što nisu vakcinisali svoje bližnje i nevoljno prouzrokovali smrt ljudi. Oni dolaze i govore: kako sa tim da živim?. Meni je čak teško reći kako da žive s tim. Čitav život će morati da iskupljuju svoj greh. Greh je u tome što je mislio na sebe, a nije pomislio na druge", rekao je mitropolit za televiziju "Rusija 24".
Po njegovim rečima, sada treba razmišljati, pre svega, o drugim ljudima. Čak i ako čovek lako podnosi virus koronu, skreće pažnju ruski vladika, to ne znači da on nije prenosilac bolesti.
Ranije je RPC pojačala mere u moskovskim hramovima i manastirima zbog pogoršanja epidemiološke situacije.
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin situaciju u glavnom gradu je nazvao dramatičnom i pozvao na obaveznu vakcinaciju radnika u sektoru usluga.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala