- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o „propagandi“ i „elitama“: Pogađaju me laži

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da ne može da kaže da ga ne pogađaju negativni komentari na njegov račun.
Đoković se u ponedeljak vratio na teren posle nešto duže pauze, zaigrao je sa Filipom Krajinovićem u dublu na turniru u Parizu, a u utorak će startovati i takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji.
Đokovićevo pojavljivanje izaziva veliku pažnju, čega je srpski teniser svestan.
„Ta pažnja može da donese dosta dobrih stvari i beneficija u profesionalnom i privatnom životu, ali stavlja i dodatno breme. Utičeš na omladinu, koja tebe gleda kao uzora i želi da postane kao ti jednog dana. S druge strane, očekuje se i da daješ mišljenja o temama koje se ne tiču tvoje uže struke. Ja sam se trudio da se držim podalje od svega, ali ponekad kad osetim da nešto želim da podelim, to i učinim. Neko sam ko se drži principa, životnih vrednosti, ljudskih prava… To je dosta zloupotrebljeno u prošlosti“.
Novak je dodao da nekoliko godina ne prati medije.
„Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacije koje se provlače kroz medije. Ne mogu da kažem da me ne pogađa – čovek sam, imam emocije, i naravno da mi je stalo… Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo šta generalno ljudi misle o meni. Ne zavisi mi život od toga, jer znam ko sam i šta sam, trudim se da živim život po pravim postulatima. Da grešim, grešim, ali pogađa me nepravda i kada se šire laži“, rekao je Novak.
Reakcija na to postoji, ali nije burna kao ranije, dodao je.
„Ne pogađa me kao ranije, jer sam na neki način i navikao – od svetskih medija, pa i od domaćih… Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informisanja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje… Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora, pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće sprečiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne“, istakao je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SPORT
Višković za Sputnjik o Đokovićevoj glavi, „nagaznim minama“ i „lovu na veštice“
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SPORT
Novak podigao publiku na noge – zbog Filipa /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SPORT
Đoković: Svi koji me poznaju mogu da sami da zaključe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala