- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Svi koji me poznaju mogu da sami da zaključe

© AP Photo / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, stigao je na Masters u Parizu sa ambicijom da dođe do nove titule, dok o Australijan openu srpski as i dalje nema precizne informacije da bi mogao da donese odluku da li će učestvovati na tom mestu, niti želi da govori o vakcinaciji protiv virusa korona.
Novak Đoković u Parizu napada titule u singl i dubl konkurenciji, a iako nije izašao na teren od finala US opena odnosno od septembra, prvi reket sveta spreman je za nove pobede.
Đoković je u intervjuu za „Novosti“ otkrio da ga za Pariz vežu lepe uspomene i da ima motivacije da osvoji 37. Masters u karijeri.
„Oni koji me dovoljno dugo poznaju, mogu sami da zaključe kakve ambicije imam. Uvek najviše! Ovo je jedan od najvećih turnira na svetu, jedan od zlatnih devet Mastersa. Imao sam dosta uspeha u prošlosti u ovoj areni. Vraćam se u ovaj grad sa puno lepih emocija i sećanja na Rolan Garos. Moja poslednja poseta Parizu bila je posebna i trijumfalna. Nadam se da ću da nastavim taj niz“, objasnio je Novak.
Prvi reket sveta izgubio je u finalu US opena zbog čega je ispustio priliku da osvoji sva četiri Grend slema u nizu, ali ga je poraz od Danila Medvedeva ujedno i ojačao.
„Taj Ju-Es open je bio izuzetno emotivno zahtevan. Bila je velika istorijska prilika i to je dodatno svalilo teret, očekivanja i pritisak na mene. To je nešto što nisam mogao da potisnem i ignorišem. Jednostavno, bila je previše jaka energija. Ali, u finalu sam osetio nešto što nikada pre toga nisam osetio u Njujorku. I, to je najveća pobeda koju sam odneo, iako sam izgubio meč od boljeg tenisera tog dana. Odneo sam pobedu na nekom drugom nivou, više ljudskom, nego sportskom. Podršku koju mi je publika pružila tog dana, i energija koju sam dobio od nje, doveka ću pamtiti“, istakao je Đoković.
Dok se Novak sprema za pohod na titulu u Parizu još uvek je vodeća tema njegovo učešće na Australijan openu.
Nedavno je istakao da ne želi da iznosi svoj status o vakcinaciji kao i to da nije siguran da li će putovati u Australiju, a nakon toga pojavile su se informacije prema kojima igrači nisu u obavezi da budu vakcinisani.
Ipak, i dalje se čeka zvanično saopštenje posle kojeg će i srpski as doneti konačnu odluku.
„Iskreno, ne znam! Svake nedelje bukvalno stiže neka druga informacija. Najavljivali su da će da izađu sa zvaničnim saopštenjem prošle sedmice, ali nisu. Sad se to nekako odlaže, jer se verovatno čeka da se oglase, što državne strukture, što regionalne. Država Australija može da dozvoli da se uđe, ali onda u Viktoriji postoji neki potpuno drugi pristup“, objasnio je Đoković.
Novak nije želeo da priča ni o tome da li će učestvovati na prvom Grend slemu iako vakcina bude obavezna.
„Ni to ne znam! Neću da pričam na tu temu, sve dok ne budem video koji su zvanični uslovi. Kada bude izašlo saopštenje, onda ću moći i da se odlučim. Jer, u ovom trenutku postoji mnogo nagađanja. Nekoliko meseci se pričalo o određenim uslovima, i onda se dosta toga promenilo, i to na bolje, za vakcinisane igrače. Između ostalog, da više ne moraju da budu u karantinu“, zaključio je Đoković.
Nakon Pariza, Novak će igrati na završnom Mastersu u Torinu, a sa nestrpljenjem čeka i Dejvis kup gde će pokušati da donese trofej Srbiji.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SPORT
Đoković i dalje broji, ali mu Rus diše za vratom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SPORT
Politički „rat“ – razlog je Novak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SPORT
Novak o Australijan openu: Čekam i dalje, oglasiću se kad bude vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala