- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poslednji ples „Ludog Srbina“?

© AP Photo / Charlie NeibergallGreg Popovič
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
Pratite nas
Greg Popovič, proslavljeni košarkaški trener, mogao bi naredne sezone u penziju, navode izvori bliski San Antonio Sparsima.
Dve i po decenije čuveni Greg Popovič predvodi ekipu San Antonio Sparsa, a za to vreme američki trener srpskog porekla sa Sparsima je osvojio pet titula, od kojih poslednju 2014. godine.
Iako je jedan od najčuvenijih trenera u NBA ligi, izvori bliski klubu navode da Sparsi traže zamenu za proslavljenog „Ludog Srbina“.
„Izvori Sparsa kažu da Sparsi pripremaju penziju za Grega Popoviča u narednih godinu do dve dana. Dok počinje svoju 26. sezonu u tom timu, organizacija je pokrenula potragu za njegovom zamenom“, objavio je Džordan Šluc.
Popovič ima 72 godine pa nije iznenađenje da bi uskoro mogao da napusti klupu NBA tima.
Navodi još više imaju smisla kada se uzme u obzir i to da je nedavno napustio mesto selektora košarkaške reprezentacije SAD-a.
Proslavljeni stručnjak tu dužnost obavljao je od 2016. godine. Predvodio je SAD na Svetskom prvenstu 2019. godine kada je ta selekcija bila sedma, kao i na Olimpijskim igrama gde su Amerikanci osvojili zlatnu medalju.
Inače, Greg Popović dobio je mural u Srbiji od svog velikog prijatelja Žarka Paspalja. Legendarni srpski košarkaš govorio je za Sputnjik, a opširnije pogledajte u video prilogu.
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
SPORT
„Arogantni Amerikanci to ne žele da prihvate“ – nova lekcija Grega Popoviča
Američki selektor Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
SPORT
„Ludi Srbin“ o Jokiću: Spektakularan, interesantan, drugačiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala