- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ludi Srbin“ o Jokiću: Spektakularan, interesantan, drugačiji /video/

© Foto : fiba.basketballAmerički selektor Greg Popovič
Američki selektor Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
Pratite nas
Greg Popović, trener San Antonio Sparsa, po ko zna koji put pohvalno je pričao o Nikoli Jokiću, nakon što je srpski košarkaš odigrao maestralnu utakmicu protiv franšize iz Teksasa.
Jokić je briljirao protiv Sparsa, predvodio je Nagetse do pobede sa 32 poena, 16 skokova i sedam asistencija, i sa nekoliko poteza ponovo je oduševio košarkaški svet.
Srpski košarkaš delio je neverovatna dodavanja, pogađao iz teških pozicija i nakon utakmice novinari su pitali Popovića, na ovim prostora poznatog pod nadimkom „Ludi Srbin“, za komentar.
„Jokić je stvarno spektakularan, interesantan, jednostavno drugačiji. On je poput Lerija Birda (legendarni košarkaš Boston Seltiksa) koji je visok 213 centimetara“, rekao je Popović i dodao:
„Način na koji čita akcije. Prosto je neverovatan“.
Ovo nije prvi put da srpski košarkaš dobija pohvale od Grega Popovića, legendarni američki trener bio je prvi koji je nazvao Jokića – modernim Lerijem Birdom – što je pohvala kakvu igrači mogu samo da sanjaju.
Tada su novinari, analitičari i mnogi drugi kritikovali Popovića jer se „ne poredi svako sa Birdom“, međutim, nekoliko meseci kasnije svi oni koji su bili protiv trenera Sparsa morali su da povuku reči jer je Jokić proglašen za MVP.
Nikola Jokić u duelu sa San Antonio Sparsima - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
SPORT
Jokićev potez „zapalio“ mreže: „Nikada nisam video...“
Među njima bio je i Kendrik Perkins – bivši košarkaš, a danas analitičar.
„Mislio sam da je Greg Popović van sebe, da je lud, kada je rekao da je Jokić moderni Leri Bird. Ali, Nikola to zaista jeste. Poseban je košarkaš“, rekao je Perkins u radio emisiji Maksa Kelermana na ESPN.
Ovoga puta nema ko da kritikuje Popovića jer je potpuno legitimno reći da je moderni Leri Bird.
Inače, Greg Popović dobio je mural u Srbiji od svog velikog prijatelja Žarka Paspalja. Legendarni srpski košarkaš govorio je za Sputnjik, a opširnije pogledajte u video prilogu.
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“
Jokićev potez „zapalio“ mreže: „Nikada nisam video...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala