- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ne mogu nas zaplašiti“: Rusija i Belorusija na zapadne sankcije odgovaraju dubljom integracijom

© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Belorusije
Zastave Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Sankcioni pritisak Zapada na Belorusiju i Rusiju nema perspektivu, zemlje će mu se suprotstavljati produbljivanjem integracije, izjavio je šef stalne komisije Saveta republike Narodne skupštine Belorusije za međunarodne poslove i nacionalnu bezbednost Sergej Račkov.

„Uvođenje ekonomskih sankcija, politički i diplomatski pritisak je put koji nigde ne vodi, nas neće uspeti da zastraše. Zajedno smo izdržali ozbiljnije situacije i siguran sam da ćemo odoleti i i sada. Zbog toga naše vlade, lideri država govore o produbljivanju integracije“, rekao je Račkov.

Takođe je podsetio da su u rezoluciji Evropskog parlamenta koja je usvojena 7. oktobra Evropljani prvi put otvoreno saopštili da se ne slažu sa produbljivanjem integracije Rusije i Belorusije.
„Naravno, ne dopada im se jačanje saradnje dve zemlje, udruživanje snaga i to ne samo u ekonomiji, jer paket savezničkih programa koji će biti potpisan tiče se raznovrsnih tema povezanih sa našim odnosima u okviru Savezne Države Rusije i Belorusije“, istakao je beloruski senator.
Prema njegovim rečima, Belorusija i Rusija imaju svoje interese koje teže da realizuju, a potpisivanje integracionih programa omogućiće im da „intenziviraju napredak zemalja“.
„U toku je vrlo konkretan rad. A koji će tamo biti po redu paket sankcija – peti, šesti, to ne bi trebalo mnogo da nas zanima. Naprotiv, ako Evropljani i Amerikanci na to tako gledaju znači da idemo u pravom smeru“, naglasio je Račkov.
Podsetimo, Evropski parlament je usvojio rezoluciju 7. oktobra u kojoj zahteva od EU uvođenje dodatnih mera protiv Rusije, ako nastavi da podržava Minsk.
Zastave Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
RUSIJA
Ruski diplomata: Zapad preduzima otvoreno neprijateljske akcije prema Moskvi i Minsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala