- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Zapad preduzima otvoreno neprijateljske akcije prema Moskvi i Minsku

© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Belorusije
Zastave Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Zapadne zemlje sprovode otvoreno neprijateljske akcije mešajući se u stvari Moskve i Minska, izjavio je državni sekretar Savezne države Rusije i Belorusije Dmitrij Mezencev na zajedničkom sastanku ministarstava odbrane dveju država.

„Savremenu spoljnopolitičku situaciju sve više karakteriše želja zapadnih partnera za pojednostavljivanjem, primitivizacijom, ako ne i marginalizacijom međunarodnog dijaloga. Sankcioni pritisak bez presedana na Republiku Belorusiju i Rusku Federaciju to potvrđuje“, ocenio je Mezencev.

Prema njegovim rečima, primeri direktnog mešanja u poslove nezavisnih i suverenih država su želja zapadnih ideologa da negativno utiču na međudržavne odnose Moskve i Minska pomoću izmišljenih političkih izgovora, otvorenih neprijateljskih poteza prema dvema zemljama.
Posebno je istakao rezoluciju koju je usvojio Evropski parlament 7. oktobra kojom se osuđuje savezna integracija Rusije i Belorusije kao faktor koji navodno ugrožava razvoj EU.
S tim u vezi, primetio je da je u tim uslovima jedan od glavnih i najuspešnijih pravaca delovanja u formatu Savezne države – sprovođenje usaglašene spoljne politike Rusije i Belorusije i koordinisani rad vojnih resora tih dveju zemalja.
Stalni komitet Savezne države spreman je da doprinese programu čiji je cilj poboljšanje vojne infrastrukture dve zemlje, konstatovao je Mezencev.
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad-2017  - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Odgovor Zapadu: Rusija i Belorusija pripremile novu Vojnu doktrinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala