- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić otkrio ko se dere na njega i ko obavlja prljave poslove

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
Pratite nas
Nikola Jokić bio je vidno raspoložen i spreman za šalu posle nove pobede Denvera na startu NBA lige. Pao je San Antonio (102:96), a Srbin je otkrio ko u ekipi obavlja „prljave poslove“, ko je vođa, kao i ko to sme da se dere na prošlosezonskog MVP-ja.
Odmorio je dobro tokom leta Nikola Jokić, posle čega je usledio pakleni trenažni proces, a postao je u međuvremenu i otac.
Ipak, skromni Somborac ostao je onaj isti, pakleni košarkaš koji iz svih oružja teroriše koš rivala sa osmehom na licu, dok je posle obaveza na parketu otvoren za razgovor s medijima, spreman u svakom trenutku da se našali.
Tako je bilo i posle trijumfa nad San Antonijom u kojem je Jokić bio centralna figura meča sa 32 poena i 16 skokova.
„Igrao sam normalno, nisam forsirao. Znate, kada forsirate dešavaju se loše stvari. Ne može ništa na silu. Moramo mnogo bolje da igramo u defanzivi, Sparsima nismo dozvolili mnogo, ali su dosta promašivali tako da moramo da se fokusiramo na defanzivu“, pozvao je Nikola na oprez saigrače pred naredne mečeve.
Već u sledećem izlaganju otkrio je pripadnicima „sedme sile" da je Argentinac Fakundo Kampaco fantastičan timski igrač, spreman na sve.
Kampaco je veliki vođa, momak koji je u stanju da obavlja prljave poslove na terenu. On je bez dileme najbolji u tome, donosi timu energiju, probudiće nas ukoliko spavamo na terenu. Radi to što radi i najbolji je u tome“, kaže Jokić.
Tokom meča sa Sparsima u kojem „ludog Srbina“ Grega Popoviča u nekoliko navrata dovodio do ludila, Jokić je priznao da i dalje radi na usavršavanju. To se odnosi i na vanserijske asistencije koje je imao proti San Antonija.
„Radim dosta. Mislim na to kako da proigravam saigrače. Ponekad to uradi, neka se odlučim da idem na ulaz, da napadnem reket. Pokušavam da se odnosim prema svemu onako kako vidim stvari na terenu. Moj prvi instinkt je da pogledam kome mogu da uputim idealan pas, potom da vidim da li ima neke diskomunikacije u odbrani, ako su na jednoj strani trojica, a na drugoj jedan, dodaću loptu onome ko je u najboljoj poziciji. Zavisi od dosta toga“, ističe Srbin.
Jokić je izlaganje završio u svom prepoznatljivom stilu – šalom.
„Džamajkl Grin je sjajan, pravi kolega. Ponekad ga se plašim, da budem iskren, pošto se dere na mene. Ne sviđa mi se taj deo, ali većinu vremena je to ustvari jedan dobar momak“, kroz osmeh je poručio Nikola.
Nikola Jokić u duelu sa San Antonio Sparsima - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
SPORT
Jokićev potez „zapalio“ mreže: „Nikada nisam video...“
Početak utakmice između KK Crvena zvezda i Albaa - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SPORT
Bleda Zvezda nemoćna protiv Albe
Španski košarkaš Pau Gasol - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SPORT
„Jokić, Gasol, Parker...“ – ko je „ignorisan“ u anketi najvećih NBA košarkaša u istoriji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala