- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši broj 1 „prozvao“ Đokovića: Moraće da nam kaže istinu!

© AP Photo / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Tokom poslednjih nedelja najbitnije pitanje u sportskom delu australijskih medija je to da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu, odnosno da li je vakcinisan. Nekada prvi teniser sveta u dublu Tod Vudbridž ističe da će najbolji igrač planete „u jednom trenutku morati da kaže istinu“.
Vudbridž se osvrnuo na izjave australijskih ministara i premijera države Viktorija Danijela Endrjuza da će za ulazak u Australiju biti potreban dokaz o primljenoj vakcini, kada se otvore granice koje su trenutno zatvorene.
Zbog toga je glavno pitanje koje se postavlja vezano za vakcinalni status Đokovića, koji ni u jednom trenutku nije rekao da li je ili nije imunizovan protiv virusa korona.
„Činjenica da Đoković neće da nam kaže da li je vakcinisan ili nije verovatno znači da i dalje nije (vakcinisan). Realnost nam kaže da vreme prolazi i da se približavamo krajnjoj tački“, rekao je Vudbridž.
Novinari sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
„Mali političar“ dočekao Đokovića na volej – put ka mnogo žešćim bitkama van terena
O temi o kojoj su za Sputnjik pričali najbolji srpski teniski novinari, nekada najbolji dubl teniser sveta podvlači da će kad-tad istina izaći na videlo.
„On je morati da nam kaže istinu u jednom trenutku, tada mu neće pomoći to što želi da to zadrži za sebe. Naravno, sada želi da sačeka. Izgleda nemoguće da on neće moći da dođe na Australijan open, turnir na kojem je uspešniji nego bilo ko drugi“, dodao je Vudbridž.
O Đokoviću, vakcinaciji i Australijan openu pričao je još jedan nekada uspešni teniser, Južnoafrikanac Robi Kenig.
Nekada peti igrač planete u dublu podseća da Novak nikada nije rekao da je protiv vakcine, već da je za slobodu izbora.
„On je uvek govorio da želi da sačeka i da vidi kako će se razvijati situacija sa vakcinom. Nikada nije bio potpuno antivakser, već je bio za slobodu izbora. On je želeo da čeka koliko god može, da dobije što je više informacija moguće oko vakcine pre nego što donese odluku“, istakao je Kenig.
Javnost nije potrebno podsećati da je ulog u Melburnu ogroman, pošto Đoković juri ukupno 21. Grend slem titulu, odnosno desetu u karijeri na Ozi openu.
„Australija je Grend slem na kojem mu je praktično osigurana pobeda, tako da mislim da bi se baš kockao kada bi 21. titulu jurio na Rolan Garosu, Vimbldonu ili US openu. Moj osećaj kaže da će Novak doneti odluku i da će igrati u Melburnu“, objasnio je Kenig, koji kao glavni razlog svog stava ističe pisanje istorije.
„On se nalazi u delu života kada može da ispiše sve istorijske knjige, potrebna mu je samo još jedna GS titula i voleo bih da zaigra na Australijan openu. Sebično želim da budem deo njegove priče i nadam se da ću ga gledati tamo“.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Ponovo se desilo – Norvežani izmislili Đokovićevu izjavu o vakcinaciji
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
Nadal je promenio ploču i iznenadio izjavom – ko je „ludak“?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SPORT
„Pretnje Đokoviću nisu iznenađenje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala