- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je promenio ploču i iznenadio izjavom – ko je „ludak“?

© AP Photo / Christophe EnaRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, izjavio je kako nikada ne lomi rekete kao njegove kolege, jer ne želi da se ponaša kao lud čovek, a razlog tome su meditacija i joga. Zanimljivo da je Španac ranije otkrio kako ne praktikuje te tehnike, ali sada je promenio mišljenje.
Rafael Nadal trenutno se oporavlja nakon što je imao problema sa povredom stopala, a medijima je otkrio kako kontroliše emocije na terenu.
Nije novost da teniseri nekad preteraju sa ispoljavanjem besa tokom meča, a neki od primera su Danil Medvedev, ruski teniser, koji često slomi reket, ali i Novak Đoković koji tokom sezone često nije uspevao da sakrije bes.
Nadal ipak nije jedan od tih tenisera.
„Volim da se takmičim, ali se uvek kontrolišem na terenu. Nikada nisam slomio reket, nikada se nisam ponašao kao ludak“, rekao je Nadal.
Španac dobro poznaje kolege i zna koji od njih nekada isponji emocije na pogrešan način, pa su mnogi korisnici na društvenim mrežama i fanovi Novaka Đokovića osudili taj komentar.
Takođe, proslvljeni Španac prošle godine u jednom intervjuu objasnio je kako nikada ne praktikuje jogu i meditaciju, međutim kao da je zaboravio na svoje reči, Nadal je nesvesno otkrio da je „lagao“.
Bavim se jogom, meditiram kako bih mogao da kontrolišem emocije u odlučujićim momentima. Uvek na teren izlazim sa pozitivnim stavom. Važno je zadržati samopouzdanje i kada situacija nije idealna“, rekao je Španac.
Ipak, on je prošle godine dao potpuno drugačiju izjavu koja je takođe mogla biti okarakterisana kao „prozivka“ za najboljeg tenisera sveta.
Ne radim ništa od toga da bih trenirao mentalnu snagu. Ne prkatikujem jogu, psihologe ili bilo šta. Ja radim drugačije“, bio je stav Nadala prošle godine.
Očigledno da se neke stvari menjaju pa i razmišljanje „kralja šljake“ koji još uvek nije siguran kada će se vratiti na teren.
„Ne razmišljam o svojim godinama. Onog momenta kada se ne budem osećao spreminim mentalno i fizički tada ću se penzionisati. Verujem da ću ipak ostati u svetu sporta. Imam akademiju i preko nje ću ostati povezan sa tenisom“, otkrio je Nadal.
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Đoković ima rekord o kom Nadal i Federer mogu samo da sanjaju
Srpska teniserka Nina Stojanović tokom turnira u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Srpkinje napreduju, ali ih nema među 100 najboljih
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Nastavlja se vladavina Novaka – Rus propustio priliku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala