- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponovo se desilo – Norvežani izmislili Đokovićevu izjavu o vakcinaciji

© AP Photo / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Norveški mediji lažno su preneli izjavu Novaka Đokovića povodom vakcinacije. „Dagbladet“ je reči srpskog tenisera smestio u drugačiji kontekst i preneo čistu neistinu.
„Nisam protiv vakcinacije. Ko sam ja da pričam o vakcinama kada su tu stručni ljudi, medicinski radnici koji spasavaju živote širom sveta? Siguran sam da postoje vakcine sa malom nuspojavama koje su pomogle da se zaustavi širenje raznih infekcija“, reči su Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta povodom vakcinacije.
Iako je srpski as izjavio da nije protiv vakcine, inostrani mediji njegove izjave smeštali su u drugi kontekst i prozvali ga „antivakserom“.
Priča o tome da li je Novak vakcinisan podgrejana je ponovo objavom da će na Australijan openu moći da učestvuju samo vakcinisani igrači, a Đokoviću se obratio i premijer države Viktorije kako bi mu naglasio da neće biti protekcija.
Norveški mediji bavili su se osveženom temom Novaka i vakcine, pa su tako njegovu izjavu preneli potpuno lažno čime bi mogli da stvore drugačiju sliku o prvom reketu sveta.

„Lično sam protiv vakcina i ne bih voleo da budem prisiljen da primim vakcinu kako bih putovao“, piše u norveškom listu.

Prvi deo rečenice Novak nije izgovorio već je to izjava koja je izvučena iz konteksta.
O tome je ranije govorio srpski teniser kao o problemu sa kojim se suočava. Norvežani su među poslednjima objavili tekst ovakve sadržine, ali istina je da se Novakova izjava često konstruiše na pogrešan način.
„Video sam da su inostrani mediji malo izvukli iz konteksta moju izjavu i napisali da sam protiv bilo kakve vakcinacije. Problem je kada te neko tera da na silu ubaciš u telo nešto neprovereno. To ne želim i za mene je neprihvatljivo“, objasnio je prvi reket sveta.
Postoji velika bojazan da Novak neće igrati na Australijan openu jer nije vakcinisan. Međutim, pojavili su se navodi prema kojima je Đoković vakcinisan jer je viđen na jednom muzičkom festivalu, gde je dokaz o vakcinaciji neophodan za ulazak.
Danil Medvedev, ruski teniser, takođe ne želi da oktrije javnosti da li je vakcinisan, ali je ipak priznao da se sprema za Australijan open.
Ruski teniser Andrej Rubljov u polufinalu turnira u San Dijegu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Kraj ruske bajke u Americi: „Ples“ do finala, ali je trofej ostao san
Kameron Nori - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SPORT
Britanac odmiče Novaku, preslišao i Dimitrova za finale Indijan Velsa
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SPORT
Rusi neočekivano u finalu Indijan Velsa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala