- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

EA gubi ekskluzivno partnerstvo od FIFA – objašnjeno i zašto

© Zaяvočnый komitet "Rossiя - 2018" / Uđi u bazu fotografijaGasprom-arena u Sankt Peterburgu
Gasprom-arena u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) planira da prekine dugogodišnje ekskluzivno partnerstvo sa kompanijom za video-igrice Elektronik Arts (EA).
FIFA je izdala saopštenje u kojem se navodi da razmatra promenu pristupa esportu i gejming industriji, te da želi da proširi dostupnost izvan granica Elektronik Artsa.
„Gejming i esport su jedni od najbrže rastućih industrija na planeti, nove raznorazne igrice se konstantno prave. Zbog toga mislimo da je od krucijalnog značaja da FIFA i njeni deoničari maksimalno iskoriste sve prilike koje će se u budućnosti ukazati ljubiteljima fudbala i gejminga“, navedeno je u saopštenju.
FIFA je stupila u kontakt sa velikim brojem kompanija kojima bi dala prava na korišćenje svog imena, čime bi EA izgubio ekskluzivno partnerstvo.
„FIFA uzbuđuje budućnost gejminga i esporta vezanog za fudbal i jasno nam je da o svemu tome mora da odlučuje više od jedne jedine strane. Tehnološke kompanije se već neko vreme aktivno nadmeću u želji da budu partneri FIFA na svojim platformama i tokom najvećih turnira. Takođe, FIFA je kontaktirala razne igrače, programere, investitore i analitičare kako bi izgradila dugoročan plan vezan za gejming, esport i sektor interaktivne zabave“, dodaje se.
Iako se niko iz EA još nije oglasio povodom saopštenja FIFA, iz izjave generalnog menadžera Kema Vebera se može zaključiti da i ta kompanija već razmišlja u drugom pravcu.
„Razmatramo ideju da preimenujemo sve fudbalske igrice EA sporta“, naveo je Veber.
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
FIFA zadala snažan udarac sebičnim bogatašima
Prezident Rossii Vladimir Putin v formate videokonferencii prinimaet učastie v toržestvennoй ceremonii po slučaю načala sooruženiя tretьego эnergobloka AЭS Akkuю v tureckoй provincii Mersin - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SPORT
Putin čestitao ruskim gejmerima na osvajanju Svetskog prvenstva
Pogled na severnu tribinu stadiona FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SPORT
Zvezda izgubila na sudu – usledio ultimatum FIFA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala