- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Putin čestitao ruskim gejmerima na osvajanju Svetskog prvenstva

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPrezident Rossii Vladimir Putin v formate videokonferencii prinimaet učastie v toržestvennoй ceremonii po slučaю načala sooruženiя tretьego эnergobloka AЭS "Akkuю" v tureckoй provincii Mersin
Prezident Rossii Vladimir Putin v formate videokonferencii prinimaet učastie v toržestvennoй ceremonii po slučaю načala sooruženiя tretьego эnergobloka AЭS Akkuю v tureckoй provincii Mersin - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Timu Spirit na osvajanju Svetskog prvenstva u popularnoj video-igrici Dota 2.
Tim Spirit je osvojio popularni „D Internešnal“ pobedivši kineski tim PSŽ.LGD sa 3-2 u mapama i time osvojio 18 miliona dolara.
Veliki uspeh ruske organizacije privukao je pažnju i predsednika Putina, koji je u saopštenju čestitao gejmerima koji su savladali moćan kineski sastav koji finansira fudbalski gigant Pari Sen Žermen.
„Čestitam vam na zasluženoj pobedi na D Internešnalu 2021 – Svetskom prvenstvu u Doti 2. Prvi put u istoriji je ruski sastav iz Tima Spirit osvojio ovo prestižno takmičenje. Svaka čast“, naveo je Putin.
Put ruskog tima do konačnog trijumfa nije bio lak, pošto su u gornjoj nokaut fazi eliminisani u donju posle poraza od Tima Sikret, ali su usledile tri velike pobede protiv aktuelnog šampiona ekipe Ou-Dži, druge ruske ekipe Virtus.pro i verovatno najvećeg favorita šampionata i pobednika iz 2012. godine, ekipe Inviktus Gejming.
„Na putu do finala demonstrirali ste neverovatne liderske sposobnosti i uigranost, a u finalnoj borbi, koja je bila veliki test veštine i karaktera, uspeli ste da ostanete skoncentrisani i da preuzmete inicijativu od protivnika u najbitnijim trenucima“, stoji u pismu predsednika Rusije, a prenosi sajt Kremlja.
„Dokazali ste da naši esport igrači uvek imaju visoke ciljeve i da su sposobni da premoste sve prepreke. Želim vam uspeh i u budućnosti i sve najbolje“.
Podsetimo, Tim Spirit su na „D Internešnalu“ predstavljali Rusi Jaroslav „Mipoška“ Naidenov, Magomed „Kolaps“ Halilov i Aleksandar „Torontokio“ Hertek, kao i Ukrajinci Miroslav „Mira“ Kolpakov i Ilija „Jatoro“ Muljarčuk.
„Ne znam šta da kažem. Nisam siguran ni da ćemo ovu titulu uopšte braniti, o budućnosti ćemo razmišljati kasnije. Ne znam šta ćemo raditi u narednim danima. Možda će se neko penzionisati. Osvojili smo ogromnu nagradu! Da li više uopšte ima smisla igrati Dotu?“, rekao je Naidenov posle pobede.
Srbin sa „krova“ Evrope za Sputnjik: Da mi je neko rekao...
Ukrajinac rekao da je Krim – Rusija, pa mu pretili smrću /video/
Igra stara 1.500 godina doživela je novu mladost i preuzela internet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala