- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Volim Vlahovića kao sina – sve smo mu dali, ali mora da se menja“

© AP Photo / Marco BuccoDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Reprezentativna pauza je gotova, igrači su se vratili u svoje klubove i ovog vikenda nastupaće za svoje klubove. Ipak, ne zna se kakav će biti status Dušana Vlahovića koji je odbio novi ugovor Fiorentine, ali je poznato zbog čega se to dogodilo.
Naime, predsednik Roko Komiso je prethodne nedelje poručio da je Srbin odbio da postane najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba iz Firence, ali nije previše detaljisao šta je prethodilo da ne dođe do produžetka saradnje dve strane.
Sada su se konačno oglasili i ljudi koji zastupaju interese Dušana Vlahovića, koji je na prethodna dva kvalfikaciona meča Srbije na putu ka Mundijalu u Kataru postigao tri gola, što je mu na „transfermarktu“ podiglo cenu sa 40 na 50 miliona evra.
„Bili smo kod Komisa sa ponudom od 60 miliona evra plus bonusi. Praktično smo imali postignut dogovor sa klubom, i Vlahović se sve dogovorio oko ličnih uslova, ali je Roko Komiso odbio. Nije želeo ni da čuje. Njegov odgovor bio je da mu je Vlahović kao sin i da ne želi da ga proda ni po koju cenu, već da želi da ugovor bude produžen. Ne želimo više da pregovaramo sa Fiorentinom i nećemo pričati sa novinarima koji predstavljaju klub“, izjavili su Vlahovićevi predstavnici za portal „FirenzeViola.it“.
Podsetimo, za Dušana Vlahovića interesovanje je obnovio Totenhem, pominju se još Atletiko Madrid, Juventus, Mančester siti, kao i Njukasl.
Ipak, američki biznismen Komiso ne želi tek tako da se preda i da pusti Vlahovića te je na samitu o sportu u organizaciji „Financial Times“ pričao o problemima sa kojim se klubovi suočavaju zbog samovolje fudbalera.
„Nešto u fudbalu mora da se promeni jer su klubovi postali nemoćni pred zahtevima igrača, a pogotovi menadžera. Mi smo Dušanu dali sve. Priliku da bude glavni napadač, da vodi ekipu i on je briljirao. Sada traži puno veću platu i to je meni normalno. Ne mogu se potpisivati petogodišnji ugovor koji zapravo nisu petogodišnji jer se već nakon dve ili tri godine počne pregovarati o novom, jer igračima porastu apetiti. Ne mogu igrači da traže drugi ugovor samo je hoće više novca. Nikada nisam imao slučaj da mi je fudbaler došao i rekako kako bi žele manji ugovor jer nije dobro igrao prethodne sezone. Takođe, prozizije menadžera su goleme i to nema smisla. Oni zarađuju na transferima i iuzimaju proviziju od igrača. Toga u Americi nema. Igrači se izmenjuju i nema plaćanja transfera jer novac dolazi iz samog sisteta. FIFA, UEFA, Serija A i Premijer liga nešto moraju da učine povodom toga“, poručio je rezignirani vlasnik Fiorentine koji će ostati bez bisera Toskane.
Aleksandar Prijović - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Nije se dogovorio sa Zvezdom – karijeru nastavlja u Australiji
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
„Ne plašimo se nikoga“ – poklič pred odlučujući juriš Srbije
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
Srpska deca mu nisu valjala i sada je bivši
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala