- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska deca mu nisu valjala i sada je bivši

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Zvonko Živković nije više selektor mlade reprezentacije Srbije posle debakla od Francuske u sablasno praznoj Humskoj (0:3). Četiri kvalifikaciona meča za Evropsko prvenstvo i mizerna četiri boda bila su dovoljna da se Fudbalski savez Srbije i pomenuti stručnjak rastanu.
Dosadašnjeg selektora Orlića privremeno će menjati Aleksandar Rogić.
Očekivanja od mlade reprezentacije Srbije uvek su najviša moguća i činjenica je da je ova generacija bila manje talentovana od prethodnih, ali način na koji je Zvonko Živković vodio tim i izjave kakve je davao posle poraza su neprihvatljive.
Zvonko je posle poraza od Olimpijske selekcije Brazila (3:0) na stadionu „Rajko Mitić“ pričao kako srpska deca ne igraju u svojim klubovima, a kako Brazil ima igrače iz Reala i Arsenala, pa mu je to poslužilo kao alibi za neuspeh.
Tada mu je to nekako prošlo, a onda je usledio novi „šamar“, ovoga puta od Francuske usred Beograda, kada je na semaforu bio identičan rezultat 3:0.
Ni tada Živković nije video da nešto radi pogrešno, već se pravdao da naši mladi reprezentativci igraju u drugoj ligi.
„Kada bih pričao šta je moralo da bude bolje, trebalo bi nam više vremena da analiziramo kako se razvijaju naša deca, gde igraju, ali i koliko igraju. Sva francuska deca ovog uzrasta igraju standardno u svojim klubovima, na oku su selektora i šta drugo reći“, izjavio je sada već bivši selektor Srbije posle debakla.
Nisu u Fudbalskom savezu Srbije časili časa posle poraza od Francuske već su se oglasili saopštenjem da je sporazumno raskinut ugovor sa Živkovićem.
„Fudbalski savez Srbije i selektor mlade reprezentacije (U21) Zvonko Živković sporazumno su raskinuli ugovor. FS Srbije se zahvaljuje na saradnji Zvonku Živkoviću i želi mu sve najbolje u daljoj karijeri. Za vršioca dužnosti selektora mlade reprezentacije imenovan je Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom“, navedeno je u saopštenju FSS.
Detalj sa utakmice Srbija - Azerbejdžan - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
„Kosovo je srce Srbije!“ – kad najmlađi sa Kosmeta vode navijanje /video/
Valeri Karpin - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
Čovek koji je Rusiji doneo igru i pesmu /video/
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
Da li je ovo rešenje za Bliski istok: „Zašto da ne sanjamo?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala