- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev uzalud pretio – Bugarin sačuvao Novaka na vrhu, pada još jedan rekord

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Neočekivani poraz Danila Medvedeva u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu od Grigora Dimitrova rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, obezbedio je Novaku Đokoviću ostanak na prvom mestu ATP rang liste.
Rus koji je pobedio Srbina u finalu US Opena, što je njegov prvi Grend slem trofej u karijeri, imao je jedinstvenu priliku da bar na kratko, 1. novembra smeni Đokovića na tronu, ali se to neće dogoditi, uprkos najavama pred start turnira da je spreman za preuzimanje prestola.
Ito nije jedina dobra vest kada je Novak Đoković u pitanju. Naime, prvi teniser sveta je praktično obezbedio i sedmu godinu da okonča na liderskoj poziciji, što je novi rekord.
Prethodni je bio u zajedničkom vlasništvu njega i njegovog idola Pita Samprasa.
„Pit je neko na koga sam se ugledao kao mali, a izjednačiti upravo njegov rekord je ostvarenje sna. Nastaviću da se trudim da budem još bolji, nadam se i još uspešniji i da ću obarati još rekorda u sportu koji volim svim svojim srcem“, poručio je Novak pre godinu dana.
Prosto je neshvatljivo kakav je sunovrat Medvedev doživeo u „kalifornijskoj pustinji“ gde je rutinski osvojio prvi set pošto je već u prvom gemu napravio brejk, što mu je bilo dovoljno da slavi rezultatom 6:4.
A onda doslovce „lud“ drugi set. Ponovo je drugi reket sveta krenuo silovito i činilo se da ide ka novoj rutinskoj pobedi, ali...
Razgoropadio se Bugarin Dimitrov i ekspresno je u drugom gemu uzvratio ribrejkom. Zatim sledi još jedan brejk od ukupno sedam, koliko ih je bilo u deset gemova drugog seta!
Dimitrov ih je imao više 4-3, pa je slavio sa 6:4, obezbedivši treći set u osmini finala Indijan Velsa.
Činilo se da je Medvedev bio psihološki poljuljan i da nije mogao da se vrati u meč posle svih tih silnih brejkova u drugom setu.
Dimitrov je sigurnim servisom, bez izgubljenog poena otvorio treći set, zatim je momentalno brejknuo Rusa i poveo sa 2:0. Ponovio je to još jednom u šestom gemu i poveo s neverovatnih 5:1, da bi na kraju slavio sa 6:3, plasivravši se u četvrtfinale pomenutog Mastersa na kojem se nije pojavio Đoković.
Ipak, Bugarin je odigrao za Srbina i Novak će ostati na tronu, i to rekordnu sedmu godinu, što nikada nikom nije pošlo za rukom.
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
Skandal-majstor ponovo u akciji – umešao se i sudija zbog ljutog Italijana /video/
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Slom Federera: Nije više na listi najboljih!
Srpski teniser Novak Đoković sa navijačima u Melburnu, na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Australijski ministar (in)direktno uputio apel Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala