- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slom Federera: Nije više na listi najboljih!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Rodžer Federer posle tri godine neće se naći u Top 10 tenisera sveta. Hubert Hurkač, poljski teniser, nakon što je savladao Frensisa Tijafoa poslao je proslavljenog Švajcarca na 11. mesto.
Hurkač je nakon što je slavio protiv Tijafoa (6:3,6:2) u Indijan Velsu obezbedio osminu finala na tom turniru, ali i počasno mesto u društvu najboljih.
Poljski teniser napravio je svojom pobedom jedan od velikih teniskih presedana jer će od ponedeljka upravo zbog njegove pobede Rodžer Federer biti 11. reket sveta.
Federeru je mesto u Top 10 uglavnom čuvao sistem bodovanja usled pandemije korona virusa, jer su se tako čuvali bodovi osvojeni 2019. godine.
Da tog sistema nije bilo proslavljeni Švajacarac dugo se već ne bi nalazio u „visokom društvu" jer je od početka sezone odigrao ukupno 19 mečeva, a ostvario samo devet pobeda.
Zanimljivo je da je Federer najavio povlačenje nakon Vimbldona gde je ispao od Hurkača koji je na Indijan Velsu obezbedio desetu poziciju na ATP listi.
Federer je tokom 2017. godine nekoliko nedelja proveo kao 16. igrač sveta, ali pre toga od trenutka kada se probio u sam vrh belog sporta odnosno od 2002. nikada nije gubio svoje mesto u prvih deset tenisera sveta.
Nekadašnji broj jedan sezonu je završio zbog povrede kolena, koje je morao da operiše po treći put.
Najpre se povukao prošle sezone nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena i izostao sa svih turnira do kraja sezone, da bi se vratio u Dohi u martu.
Iako je na trenutke pokazivao raskoš i elegenaciju u igri po kojoj se i proslavio, Federer je gubio od daleko slabije rangiranih protivnika koji su imali loš skor u sezoni.
Federerov povratak na teren očekuje se naredne sezone, a iako će u tom momentu biti 41-godišnjak i dalje nije najavio kraj karijere.
Rodžer se na Lejver kupu pojavio na štakama, a otkrio je da oporavak i dalje traje.
„Prvo moram da prohodam kako treba. Potom da trčim i radim vežbe za pokretljivost. Naposletku i povratak na teniski teren. Biće potrebno nekoliko meseci", objasnio je Švajcarac.
Srpski teniser Novak Đoković sa navijačima u Melburnu, na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Australijski ministar (in)direktno uputio apel Đokoviću
Ruski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Nekada rusko „tajno oružje“, a sada – mašina koje se svi plaše
Danil Medvedev tokom meča protiv Filipa Krajinovića u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Krajinović nije izdržao – Medvedev korak bliže Đokoviću!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala