- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada rusko „tajno oružje“, a sada – mašina koje se svi plaše

© AP Photo / Andy BrownbillRuski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova
Ruski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Ruski teniser Aslan Karacev je tokom 2021. godine od anonimusa široj teniskoj javnosti došao do nivoa koji ga svrstava u sam vrh ATP rang liste, zbog čega nema protivnika koji u duele protiv njega ulazi bez određene doze straha.
Pre samo nešto više od godinu dana Karacev nije bio ni u najboljih 200 na svetu.
Početkom tekuće godine bio je „tajno oružje“ pred početak ATP kupa u Australiji, gde ga je reprezentacija Rusije čuvala za dubl.
„Aslan je bio našte tajno oružje za dubl. Ne šalim se“, rekao je u februaru Andrej Rubljov nakon osvajanja ATP kupa.
Nepunih godinu dana kasnije Karacev se nalazi na 11. mestu u Trci za Završni turnir u Torinu i vrlo je moguće da će biti među najboljih osam na kraju sezone.
To će dosta zavisiti i od rezultata u Indijan Velsu, gde igra sjajno i gde je razbio Denisa Šapovalova u trećem kolu sa 7:5, 6:2, a naredni rival, u osmini finala, biće mu Hubert Hurkač.
Karacev je ove sezone, podsetimo, prvi put zablistao na Australijan openu nedugo nakon pomenutog ATP kupa, kada je došao do polufinala, gde ga je sačekao motivisani Novak Đoković.
Podjedano dobre rezultat nije ostvario na ostalim grend slemovima, pošto je najviše dogurao na US openu gde je ispao u trećem kolu, ali je došla prva ATP titula – i to iz serije 500 – uz finale Srbija opena (i trijumf protiv Đokovića), renking karijere u vidu 23. mesta i mnogo pobeda...
Tačnije, ukupno 30 pobeda u 2021. godini, naspram ukupno tri pobede na ATP turu koje je imao od 2011. godine, kada je postao profesionalac, pa sve do... Kraja 2020.
Naredne nedelje će debitovati u Top 20, a ukoliko uspe da pokori Indijan Vels, potencijalno biti i 14. na svetu i praktično zagarantovati svoje mesto u Torinu.
Neverovatna priča momka iz Vladikavkaza koji je prošle godine u ovo vreme, kada je imao 27 godina, tek krenuo da aktivno ide na ATP turnire a ne na čelendžere...
Amerikanac oduševljen Novakovim odnosom prema Rusu /video/
Đokoviću se drma presto, a Rus poručuje: „Spreman sam“
Brojevi koje bi Federer rado zaboravio – Đoković je ispustio samo tri „velike šanse“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala