- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australijski ministar (in)direktno uputio apel Đokoviću

© AP Photo / Ng Han GuanSrpski teniser Novak Đoković sa navijačima u Melburnu, na Australijan openu
Srpski teniser Novak Đoković sa navijačima u Melburnu, na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Australijski ministar sporta Martin Pakula uputio je novi apel teniserima i teniserkama koji nisu vakcinisani, te im poručio da se vakcinišu pred početak prvog Grend slema naredne sezone, indirektno poslavši poruku Novaku Đokoviću.
Iako je tekuća sezona i dalje nije gotova, uveliko je u jeku Australijan open 2022. godine, odnosno to kakva će pravila važiti na istom.
Kako stvari zasad stoje, nije nemoguće da teniserima i teniserkama koji ne budu vakcinisani bude ne samo zabranjeno učešće na prvom Grend slemu u godini, već i sam ulazak u Australiju.
Zbog takvog spleta okolnosti se „podigla prašina“ oko toga da li je Novak Đoković vakcinisan, odnosno da li će uopšte moći da igra na turniru koji je osvojio devet puta ako nije. Čak se i pomenulo to da se Australijan open zbog Novaka ne igra u Australiji.
Bilo kako bilo, zvaničnih informacija o ovoj temi i dalje nema, ali razni čelnici australijske vlasti nastavljaju da šalju poruke igračima.
Prvobitno je to bio ultimatum premijera Viktorije Danijela Endrjuza direktno upućen najboljem teniseru planete, a sada stiže apel ministra sporta.
„Da sam ja igrač ATP ili VTA tura sigurno bih se vakcinisao. To bi mi dalo najbolju moguću šansu da igram na Australijan openu uz najmanje moguće restrikcije koje će biti na snazi za takve ljude“, rekao je Martin Pakula za radio-stanicu „SEN".
Iz Australije nam stižu oprečne informacije, te su sagovornici Sputnjika govorili o tome kako je situacija različita u zavisnosti od dela zemlje u kojem se nalazite.
U državi Viktorija, u kojoj se održava Australijan open, situacija je poprilično rigorozna, a trenutno je nevakcinisanima zabranjen ulazak u zemlju.
„O tome će polemisati državni i federalni kabinet. Što se tiče pravila koja će biti vezana za Australijan open, to ćemo razmotriti sa Teniskim savezom Australije i ministarstvom zdravlja“, dodao je Pakula.
Podsetimo, Novak Đoković nije otkrio da li je vakcinisan, a kada je govorio o vakcinama uvek je isticao želju za slobodom izbora.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
„Ulog je ogroman za Novaka, šokirao bi me da to ne uradi“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
Đoković ponovo na meti „teorija“ – zbog fotografije iz Amerike /foto/
Ruski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Nekada rusko „tajno oružje“, a sada – mašina koje se svi plaše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala