- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ulog je ogroman za Novaka, šokirao bi me da to ne uradi“

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Bivši australijski teniser Tod Vudbridž prokomentarisao je aktuelnu temu u svetu tenisa – status vakcinacije Novaka Đokovića. „Šokirao bih se kada on ne bi došao u Australiju“, naveo je Grend slem šampion.
Teniski svet je nedavno potresla informacija da će svi teniseri najverovatnije morati da budu vakcinisani ukoliko žele da kroče na tlo države Viktorija, u kojoj se održava Australijan open.
To je navelo medije da aktuelizuju stanje o vakcinaciji Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, koji to nije otkrio od početka pandemije, konstantno ponavljajući „da bi svako trebalo da ima pravo na izbor“.
Pojavila se i vest da Australijan open planira selidbu.
„To je teška situacija. On je imao kovid-19 i mislim da oseća da sada poseduje neku posebnu snagu protiv toga. Realnost je da ostatak sveta radi to što mi radimo. Mislim da će u nekom trenutnu on morati da se vakciniše“, rekao je Vudbridž.
Dvadesetdvostruki šampion u dublu i miks-dublu ističe da Teniski savez Australije neće imati konačnu odluku o tome da li će učesnici AO morati da budu vakcinisani.
„Ako želi da dođe i nastupi na Australijan openu, deluje kao da će morati da bude vakcinisan. Iskreno mislim da je to dobra stvar. Već neko vreme se zna da je ovo bio najverovatniji scenario za sve koji hoće da dođu u Australiju“.
Đoković je u Melburnu već postavio rekord sa devet osvojenih titula, a ukoliko bi trijumfovao i 2021. time bi došao do rekordnog 21. Grend slem trofeja.
Ulog je ogroman za Novaka i on će o ovome morati baš dobro da razmisli. Izjednačen je sa Rodžerom i Rafom sa po 20 Grend slem titula i sada želi da bude ispred njih, pa i da poveća prednost. Zbog toga što je ovo turnir koji je puno puta osvajao, moramo da pretpostavimo da on o (vakcinisanju) ozbiljno razmišlja. Šokirao bih se kada on ne bi došao u Australiju“, zaključio je Vudbridž.
Novak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Iz Australije za Sputnjik: Da li će Novak moći da igra i bez vakcine?
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
SPORT
Toni Nadal objasnio ko je GOAT
Danil Medvedev Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
Svet bi da otme Ruse, Evropa kaže – ne!
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala