- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svet bi da otme Ruse, Evropa kaže – ne!

© AFP 2023 / DAVID GRAYDanil Medvedev Andrej Rubljov
Danil Medvedev Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Iako na ovogidšem Lejver kupu nije bilo članova „velike trojke“, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, Tim Evrope imao je ogromnu razliku u odnosnu na tim Sveta. Nova dominacija pokrenula je glasine o promeni modela takmičenja, a glavna „meta“ su – Rusi.
Na egzibicionom turniru čiji je jedan od organizatora i Federer, ekipa koja predstavlja Stari kontinent pobedila je po četrvti put i time donela glasine o novom izdanju takmičenja.
Teniski stručnjaci sve manje vide smisao u tim revijalanim mečevima jer tim Sveta ne može da dođe do pobede ni protiv „oslabljene“ protivničke ekipe.
Ove godine poraženi su imali samo jedan bod naspram 14 koji su osvojili najbolji evropski teniseri, među kojima čak trojica imaju rusko poreklo.
Za tim Evrope igrali su Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Saša Zverev čiji su roditelji Rusi.
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Ruski teniseri gospodare svetom!
To je zasmetalo teniskoj legendi Džonu Mekinrou koji predvodi tim Sveta. S obzirom na to da jedan deo Rusije pripada Aziji, Mekinro smatra da bi ruski teniseri trebalo da budu u njegovom timu.
„Mislim da bi pobeda u našem timu bila dobra za sve. Mislim da je to potrebno takmičenju. Pitao sam se zašto Rusija igra za Tim Evrope. Mislim da to nije u redu, ali to je samo moje mišljenje“, objasnio je Amerikanac.
Direktor turnira Toni Godik nije bio složan sa ovikm predlogom, ali je nagovestio da bi Lejver kup mogao da doživi neke promene koje se tiču ruskih tenisera.
Godik nema nameru da u potpunosti „prepusti“ Ruse timu Sveta, ali bi oni mogli periodično da nastupaju za tu ekipu.
„Nećemo napraviti promenu. Možda će biti ciklično, obećavam vam da će tim Sveta pobediti u jednom trenutku“, istakao je Godik.
Mekinro ima razloga za neraspoloženje, ali organizatori su u svoju odbranu istakli i činjenicu da se veliki deo Rusije nalazi u Evropi kao i to da ta zemlja tradicionalno učestvuje u evropskim sportskim takmičenjima.
Zanimljivu opasku na ideju o promeni imao je i ruski tenser Andrej Rubljov koji je upitan da li bi Rusija pomogla timu Sveta.
„Zanimljiva poenta, neki delovi Rusije pripadaju Aziji“, prokomentarisao je Rubljov.
Jedna od ideja kako da se takmičenje napravi zanimljivijim i drugi tim dobije veće šanse bila je i potpuna eliminacija tima koji do sada nije uspevao da dođe do pobede.
U teniskim krugovima pojavila se ideja da se na Lejver kupu tamiče timovi čiji su kapiteni Rodžer Federer i Rafael Nadal.
Ukoliko se napravi takav model bilo bi zanimljivo videti kom timu bi pripao Novak Đoković, prvi reket sveta.
Ipak, to su i dalje samo glasine, ali nemivnovno je da Evropa na čelu sa Rusima ima izuzetne igrače koji nekada deluju nepobedivo.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Đokoviću serviran ultimatum pred Australijan open
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
Da li se Novak u 2021. vraća na teren?
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
ATP pokrenuo istragu zbog optužbi Ruskinje; Zverev: Novinar kršio naredbu suda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala