- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski teniseri gospodare svetom!

© AP Photo / Cole BurstonRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Tim Evrope pobedio je Tim sveta na egzibicionom takmičenju Lejver kup u Bostonu, a pehar su ponosno podigli Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Aleksander Zverev, teniseri ruskog porekla.
Teniseri koji su na Lejver kupu predstavljali Stari kontinent još jednom su pokazali surovu dominaciju jer su protiv Tima sveta imali rezultat 14:1.
Trojica ruskih tenisera najviše je doprinela velikoj razlici, a pored Danila Medvedeva, Andreja Rubljova i Saše Zvereva pobede su upisali i Kasper Rud, Mateo Beretini i Stefanos Cicipas.
Tim Evrope izgubio je samo jedan bod u dublu i potpuno zasluženo podigao trofej. Pehar su najpre držali igrači ruskog porekla.
Šestorica tenisera iz Top 10 na ATP listi opravdala su očekivanja iako u svom timu nisu imali Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
Takođe, Rusi su pokazali da su zasluženo na samom vrhu svetskog tenisera. Medvedev je drugi igrač sveta, a nakon što je pobedio Đokovića u finalu US opena pokazao je da neće odustati tako lako od prvog mesta.
Iza njega nalazi se Stefanos Cicipas, ali će Grk morati da igra izuzean tenis do kraja sezone ukoliko želi da se sačuva od Rusa.
Zverev, čiji su roditelji poreklom iz Rusije, vreba Cicipasovo mesto, dok ruska mlada nada Andrej Rubljov gleda sa pete pozicije.
Rusku dominaciju pokazuju i rezultati ove sezone. Na prethodna dva velika turnira slavili su Danil Medvedev koji je podigao svoj prvi Grend slem troej na US openu kao i Saša Zverev na Mastersu u Sinsinatiju.
Mladi Rubljov postao je šampion Roterdama u martu, ali je prethodne sezone osvojio čak osam titula čime je stavio do znanja koliki je talenat.
Takođe, Medvedev i Zverev ozbiljna su pretnja i za Novaka Đokovića. Danil je srpskog asa savladao u Njujorku, dok ga je Zverev zaustavio na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Đoković i dalje broji...
Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SPORT
Zverev i Rubljov – tandem jači i od zvižduka u Americi, uz „tri prsta“! /foto, video/
Tim Evrope na Lejver kupu 2021. u Bostonu - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SPORT
Evropa na krilima Rusa dominira protiv ostatka sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala