- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev i Rubljov – tandem jači i od zvižduka u Americi, uz „tri prsta“! /foto, video/

© AP Photo / Elise AmendolaAleksandar Zverev i Andrej Rubljov
Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov su savladali Rejlija Opelku i Denisa Šapovalova u duelu dublova i doneli četvrtu ukupnu pobedu timu Evrope protiv tima sveta na Lejver kupu.
Zverev i Rubljov su pobedili sa 6:2, 6:7, 10:3 u meču odigranom u Bostonu, za ukupnih 14-1 u korist Evrope protiv sveta.
Zverev je posebno bio u centru pažnje, njegovo lomljenje reketa je izazvalo burne reakcije publike, ali mu to nije smetalo da odigra dobar meč.
Rubljov i Zverev su odlično počeli duel, poveli su sa 4:0 i sigurnom igrom rešili prvi set u svoju korist.
Drugi set je bio dramatičniji, rusko-nemački tandem je imao dve brejk prilike u petom gemu, ali ih nije iskoristio pa se otišlo u taj-brejk.
Opelka i Šapovalov su imali više nerava u presudnim trenucima dodatne igre, ostvarili su dva mini-brejka, sačuvali svoje servise i sa 7:4 završili drugi set.
Super taj-brejk, odnosno treći set, apsolutno je protekao u znaku dominacije Rubljova i Zvereva, sa četiri vezana poena stigli su do 8:2, a konačno su iskoristili prvu set loptu za ukupnih 10:3.
Zverev je pobedu prihvatio uz osmeh, na mirniji način, dok je Rubljov osetio veliko olakšanje koje je proslavio prekrstivši se – s tri prsta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala