- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama oko jakne OVK i Šaćirija se nastavlja: „Selektor je oteo kapitensku traku“

© Foto : Skrinšot / Tviter / Granit TerstenaFudbaler Švajcarske Džerdan Šaćiri
Fudbaler Švajcarske Džerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
Pratite nas
Povodom skandala koji se dogodio kada je Džerdana Šaćirija, fudbalskog reprezentativca Švajcarce nepoznata osoba ognrula zastavom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, oglasio se i ugledni švajcarski novinar. Prema njegovim rečima Šaćiri ne zaslužuje kapitensku traku.
Dok su se fudbaleri Srbije borili za pobedu protiv Luksemburga, na ostalim kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo viđena su dva skandala o kojima se i dalje govori.
Nakon meča Švajcarska - S. Irska, kapiten domaće ekipe Džerdan Šaćiri bio je ogrnut od strane nepoznate osobe jaknom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, a na utakmici Švedska - tzv. Kosovo vijorio se transparent „Kosovo je Albanija“, zbog čega je reagovao i Fudbalski savez Srbije.
Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
Šaćirija ogrnuli jaknom OVK tokom uživo prenosa /video/
Ipak, situacija iz Ženeve razljutila je medije u toj zemlji, pa je ugledni novinar Tomas Rengli dao svoje viđenje situacije i objasnio zašto Šaćiri ne bi trebalo da bude počastvovan time da nosi kapitensku traku.
Postoji prirodna hijerarhija u svakom fudbalskom timu. Na vrhu u reprezentaciji Švajcarske je čovek koji konstantno igra na vrhunskom nivou, ima vrhunsku komunikaciju sa saigračima i strastveno peva himnu. To je golman Jan Zomer“, objasnio je novinar.
Bez obzira na to, selektor je oteo kapitensku traku svom vodećem igraču i predao je čoveku koji ni do mikrofona ne može bez pratnje“, aludira se u tekstu na Šaćirija.
Rengli je kritokovao upad aktiviste i konstatovao da ono što se desilo Šaćiriju, golmanu Zomeru nikada ne bi.
„Da li je normalno da aktivista dođe na teren tako lako i to tokom zvaničnog takmičenja? Da li je Fudbalski savez Švajcarske zaista uradio sve da do toga ne dođe? I da li bi Jan Zomer kao kapiten imao političkih problema kao što ih ima Džerdan Šaćiri? Jasan je odgovor ne na svako pitanje“, iskreno je objasnio novinar.
Nakon što je Srbija najavila da će poslati pismo na adresu FIFA i tražiti kaznu za kapitena reprezentacije Švajcarske, ta zemlja oglasila se saopštenjem u kome se navodi da je počinilac incidenta saslušan.
Fudbaler Švajcarske Džerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
FSS traži kazne za Kosovo i Šaćirija, priveden provokator s jaknom OVK!
„Neprihvatljivo je da ljudi žele da zloupotrebljavaju fudbalske stadone, a u ovom slučaju interju igrača posle utakmice, za političku propagandu. Džerdan Šaćiri je reagovao na primeren način, ostao je miran i nije odgovorio. Prema našim informacijama, policija je ispitala okrivljenu osobu i njoj je izrečena zabrana prilaska stadionu“, poslednja je informacija iz Švajcarske.
Detalj sa utakmice Srbija - Azerbejdžan - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
„Kosovo je srce Srbije!“ – kad najmlađi sa Kosmeta vode navijanje /video/
Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
Čuveni Nemac navijao za Srbiju: „Bitan meč za moju porodicu“ /foto/
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
Momenat zbog kojeg se Srbija „zaledila“: „Vladala je tišina...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala