- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FSS traži kazne za Kosovo i Šaćirija, priveden provokator s jaknom OVK!

© Foto : Skrinšot / Tviter / Granit TerstenaFudbaler Švajcarske Džerdan Šaćiri
Fudbaler Švajcarske Džerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije uputiće protestno pismo FIFA zbog incidenata na kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo. Na meču Švajcarska - S. Irska Džerdan Šaćiri bio je ogrnut jaknom s obeležjima OVK, dok je na tribinama na utakmici Švedska - tzv. Kosovo razvijen transparent „Kosovo je Albanija“ zajedno sa zastavom Albanije.
Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo obeležila je nova pobeda Srbije, ovoga puta protiv Luksemburga, ali i scene koje ne priliče sportu.
Najpre se tokom meča Švedske i tzv. Kosova vijorio transparent „Kosovo je Albanija“ zajedno sa zastavom Albanije.
Navijači tzv. Kosova na utakmici protiv Švedske – kvalifikacije za Mundijal - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
„Kosovo je Albanija“ – sramna provokacija navijača tzv. Kosova u Švedskoj /foto/
Kao da to nije bilo dovoljno, nakon utakmice Švajcarske i Severne Irske nepoznata osova prišla je Džerdanu Šaćiriju i ogrnula ga jaknom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).
Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
Šaćirija ogrnuli jaknom OVK tokom uživo prenosa /video/
Fudbalski savez Srbije ekspresno je reagovao i odlučio da pošalje pismo Međunarodnoj federaciji fudbalskih asocijacija (FIFA).
Upravo pripremamo protestno pismo koje ćemo uputiti FIFA u u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrože sankcije prema Šaćiriju zbog provovisanja zločinačke terorističke organizacije OVK tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole „Kosovo je Albanija“ na meču Švedska i tzv. Kosovo i propagiranja ideje „Velike Albanije. FS Srbije će iskoristii sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala“, rekao je za sajt FSS-a sekretar Jovan Šurbatović.
U trenucima kada se FSS spremao da uputi pismo FIFA, iz Švajcarske je stigla vest da je nepoznata osoba koja je uletela na teren i ogrnula jaknom OVK Džerdana Šaćirija privedena.
„Neprihvatljivo je da ljudi žele da zloupotrebljavaju fudbalske stadone, a u ovom slučaju interju igrača posle utakmice, za političku propagandu. Džerdan Šaćiri je reagovao na primeren način, ostao je miran i nije odgovorio. Prema našim informacijama, policija je ispitala okrivljenu osobu i njoj je izrečena zabrana prilaska stadionu“, navodi se u saopštenju, dok se mediji u Švajcarskoj pitaju šta je radilo obezbeđenje i kako je uopšte moglo da dođe do osve skandalozne situacije i provokacije.
Podsetimo, Evropska i Međunarodna kuća fudbala UEFA i FIFA predstavljaju sebe kao organizacije s nulta tolerancijom prema ispadima nacionalističkog i političkog karaktera, te ostaje da se vidi kako će reagovati povodom dva pomenuta slučaja.
Dušan Tadić u duelu sa Rafaleom Gereirom - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
Tadić posle nepravde: „Ne znam kako to nisu svirali“ /video/
Dušan Vlahović gol Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
Vlahović heroj blede Srbije u Luksemburgu
Dušan Tadić u duelu sa Rafaleom Gereirom - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
Da li je Srbija žestoko pokradena? Tadić je dobio udarac... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala