- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski mornari prvi put koristili izviđačke dronove sa raketnog broda

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaMali raketni brod "Veliki Ustjug" na vojnim vežbama Kaspijske flote u luci Mahačkala
Mali raketni brod Veliki Ustjug na vojnim vežbama Kaspijske flote u luci Mahačkala - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Ruski mornari su prvi put na vežbama koristili izviđačke dronove kako bi kontrolisali ciljanje krstarećih raketa „Kalibar“, saopštili su u pres službi Južnog vojnog okruga.
„Posada malog raketnog broda ‘Veliki Ustjug’ Kaspijske flotile je u okviru godišnjih provera gađala iz raketnih kompleksa ‘Kalibar’. Vojnici su prvi put primenili nestandardni način kontrole pogađanja ciljeva dronovima ‘Orlan 10’ i ‘Eleron 3’, koje su lansirali sa raketnog broda „Dagestan“, rekli su u Južnom vojnom okrugu.
Naveli su i da primena dronova sa broda sa sobom nosi niz poteškoća. Između ostalog, na brodu su složni uslovi za poletanje i sletanje, jer se brod ljulja, ima ograničenu površinu startne pozicije, dron može da sleti na vodu i drugo. Pored toga, klimatski uslovi su nekada veoma loši, pa je, na primer, korišćenje drona otežano na visini iznad 1.500 metara prilikom udara vetra od 10 metara u sekundi.
Vojnici se suočavaju i sa problemima u obezbeđivanju stabilne veza sa dronom, kao i njegova navigacije u uslovima kada je reljef veoma složen ili su ispod letelice velika vodena prostranstva pa je teško pronaći mesto za sletanje.
Raketna krstarica Varjag ruske Pacifičke flote tokom manevara u Indijskom okeanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
RUSIJA
Ruska flota na vežbama u Tihom okeanu: Krstarećim raketama na „protivnika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala