- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska flota na vežbama u Tihom okeanu: Krstarećim raketama na „protivnika“

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Uđi u bazu fotografijaRaketna krstarica "Varjag" ruske Pacifičke flote tokom manevara u Indijskom okeanu
Raketna krstarica Varjag ruske Pacifičke flote tokom manevara u Indijskom okeanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Predvodnik ruske Tihookeanske flote, raketna krstarica „Varjag“ i nuklearna podmornica „Omsk“ tokom planiranih vojnih vežbi u Tihom okeanu uništili su mete krstarećim raketama, prenosi televizija „Zvezda“.
U okviru vežbi, gardijska raketna krstarica „Varjag“ lansirala je krstareću raketu „Vulkan“, a posada nuklearne podmornice-krstarice „Omsk“ ispod vode lansirala je protivbrodsku krstareću raketu „Granit“. Prema informacijama kontrole, obe rakete uspešno su pogodile metu, koja se nalazila na udaljenosti od preko 450 kilometara.
Bezbednost tokom izvođenja vežbe i zatvaranje oblasti gde su lansirane rakete osiguravalo je 12 brodova i plovila Tihookeanske flote. Za kontrolisanje rezultata gađanja bili su zaduženi avioni pomorske avijacije i bespilotne letelice.
Raketa „Vulkan“ može da uništi metu na rastojanju od 550- do 700 kilometara (prema nekim podacima, u poboljšanoj verziji kompleksa do 1000 kilometara). Tokom leta rakete razvijaju brzinu od 2 do 2,5 maha. Deo puta do cilja savladavaju na velikoj visini, a na završnom delu se spuštaju do 15-20 metara.
Protivbrodske rakete „Granit“ i „Vulkan“ korišćene na vežbama Severne flote - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
„Pametna“ ruska raketa na Crnom moru: Zašto je nazivaju „ubicom nosača aviona“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala