- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksija i Srbiju muči „žutica“

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICDragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi i Srbija su na mukama pred utakmicu sa Azerbejdžanom u utorak od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“. Kartoni „kroje“ tim Orlova jer čak šestorici fudbalera preti suspenzija ukoliko „požute“, što bi sa sobom povuklo da propuste odlučujući duel kvalifikacija za Mundijal u Kataru sa Portugalijom u Lisabonu idućeg meseca.
U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dovoljno je da dobijete dva žuta kartona i to sa sobom povlači „hlađenje“ u vidu jednog meča, a u redovima Srbije vlada prava „žutica“.
Ta opasnost preti čak i dvojici najboljih i najvažnijih fudbalera Srbije – Aleksandru Mitroviću i Dušanu Tadiću, a ugroženi su još: Nemanja Gudelj, Nemanja Radonjić, Nemanja Maksimović i Uroš Spajić.
Teška situacija. Istinski teška. Nikola Milenković štoper Fiorentine, po potrebi i desni bek, ponovo će propustiti utakmicu zbog povrede kao što je bio slučaj u Luksemburgu, a zbog suspenzije ovoga puta neće biti ni Strahinje Pavlovića, kao ni Filipa Đuričića.
Naivni žuti kartoni u Luksemburgu „precrtali“ su talentovanog štopera Monaka i desetku Sasuola, pa će selektor Stojković morati da improvizuje.
Đuričić se na utakmici sa Irskom u Dablinu nametnuo po toj desnoj strani, koja je prethodno bila rezervisana za Darka Lazovića, i sva je prilika da će član Verone ponovo špartati kraj desne aut linije u duelu sa Azerbejdžanom.
Ispred Predraga Rajkovića trio bi trebalo da čine Matija Nastasić, Miloš Veljković i Stefan Mitrović, koji bi trebalo da zameni suspendovanog Pavlovića.
Postoji mogućnost i da od prvog minuta istrči i Uroš Spajić, s obzirom na to da je upravo on uskočio umesto Pavlovića na poluvremenu u Luksemburgu, ali je otežavajuća okolnost što i njemu preti suspenzija.
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Piksi otkrio zadivljujuće podatke i odbio polemiku sa Terzićem /video/
Filip Kostić naći će se na levom boku, naspram njega već pomenuti Lazović, dok bi u veznom redu još trebalo da se nađu Nemanja Gudelj ili Maksimović i Sergej Milinković-Savić, ispred njih svoj prilici selektor će se osloniti na Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, s tim što im je naložio po svaku cenu da nikako ne dobiju javnu opomenu.
Previsoka bi bila cena da do toga dođe, ali su obojica toliko iskusni da neće sebi dozvoliti da se „zaborave“ u naletu emocija i naprave glupost koja bi Srbiju mogla da košta direktnog plasmana na Mundijal.
I dok u „slučaju Tadić“ teško da ima prostora za improvizaciju jer zna se ok „vuče konce“ u igri Srbije, kod Aleksandra Mitrovića treba ostaviti prostora da ga zameni Luka Jović, koji nikako da dočeka šansu od prvog minuta da pokaže koliko vredi.
„Žulja“ Luku klupa u Realu, žulja ga i ova nacionalna, ali će se stvari možda protiv Azerbejdžana u utorak uveče promeniti. Kraljevska rezerva lako mogla da zaigra u svojoj kući – na Marakani gde je odrastao, u tandemu sa bivšim napadačem Partizana Vlahovićem.
Očekuje se da Srbija pod komandom selektora Stojkovića i treći meč zaredom istrči sa dvojicom napadača, a jasno je da će heroj iz Luksemburga Dušan Vlahović predstavljati veliku opasnost po gol Azera.
Sigurno je da Piksi zna tim, ali je još sigurnije da ima ozbiljnu glavobolju prilikom sastavljanja tima jer je ulog ogroman. Azerbejdžan mora da padne i to bez grubosti, gluposti... Orlovi to moraju lako da reše, gospodski na terenu, bez naivnih žutih kartona, kako bi mirne glavne odleteli 14. novembra na megdan Portugaliji gde bi trebalo da se odlučuje o prvom mestu i direktnom letu na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.
ONI STREPE OD SUSPENZIJE
Dušan Tadić
Aleksandar Mitrović
Uroš Spajić
Nemanja Gudelj
Nemanja Maksimović
Nemanja Radonjić
Detalj sa utakmice Srbija - Luksemburg - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Srbija je opet videla „nemačku pravdu“ /video/
Dijego Maradona na žrebu za SP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Predstavljeni novi dokazi: Maradona „kidnapovao“ Kubanku kada je imala 16 godina?
Navijači Njukasla proslavljaju prodaju svog kluba - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Sanjaju li: Arapi osvajaju Englesku – pala još jedna „tvrđava“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala