- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predstavljeni novi dokazi: Maradona „kidnapovao“ Kubanku kada je imala 16 godina?

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDijego Maradona na žrebu za SP u Moskvi
Dijego Maradona na žrebu za SP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Fudbalski svet potresle su nove optužbe na račun pokojnog Dijega Armanda Maradone, nakon što se navodno na sudu pojavio video-snimak u kojem je proslavljeni Argentinac u krevetu sa 16-godišnjom devojčicom.
Svetski mediji preneli su da je Kubanka Mavis Alvares izjavila da ju je, kada je imala 16 godina, Maradona navukao na drogu, držao zaključanu u hotelu i naterao je da uveća grudi.
Novi dokazi protiv Maradone, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, isplivali su zbog optužnice protiv njegovih bivših poznanika koji se terete za trgovinu ljudima.
Mavis Alvares tvrdi da su je Maradona i ljudi iz njegovog kruga „snimili“ kad je bila tinejdžerka i bez dozvole roditelja je avionom doveli u Argentinu, gde je u bila uslovno rečeno zarobljena u hotelu skoro tri meseca.
Ona kaže da se to desilo 2000. godine kada je čuveni Argentinac imao 40, a ona 16 godina, te da su se upoznali dok je Maradona bio u Kubi na odvikavanju od droge.
„To je bila najveća greška u mom životu. Bila sam samo devojčica. Bila sam čista. On je bio stranac, bio je bogat i posvećivao mi je pažnju. Nisam mogla da kažem ne“, rekla je Alvares za američku „Amerika TeVe“.
Nakon upoznavanja Maradone prvo je smeštena u stan u Havani, gde joj se život sveo na konzumiranje narkotika i partijanje, da bi zatim završila u Buenos Ajresu u pomenutom hotelu 2001. godine.
„Nisam smela sama da izađem napolje. Neko me je uvek nadgledao. Tokom celog boravka u Argentini“, rekla je ona nedavno na sudu, preneli su mediji.
Kako je navela, tokom boravka u stranoj joj zemlji je smela da radi samo dve stvari izvan hotelske sobe – da ide u šoping i da posećuje zoološki vrt – i to sve uz konstantnu pratnju.
Sudski postupak vršiće sudija Hulijan Erkolini, koji će utvrditi da li su Maradona i njegovi saradnici izvršili krivično delo trgovina ljudima tako što su mladu Kubanku bez dozvole roditelja preselili u Argentinu.
U pitanje se dodvodi i odluka imigracionih službenika koji su dozvolili da tinejdžerka pređe granicu bez saglasnosti svojih staralaca.
„Postojala je saradnja između stranih i domaćih imigracionih vlasti“, rekao je njen advokat Gaston Marano.
Odnos Maradone i gospođice Alvares je trajao tri godine, a, kako je navela, o svemu je ćutala dve decenije jer se plašila da bi kubanska vlast mogla da napravi problem njenoj porodici.
Alvares je dodala da ju je Maradona jednom upoznao sa tadašnjim kubanskim vođom Fidelom Kastrom, „koji ju je zagrlio i pitao Maradonu kako je uspeo da upozna tako lepu devojku“.
Upravo je Kastro bio taj koji joj je dao specijalnu dozvolu da napusti zemlju, što običnim Kubancima tada nije bilo dozvoljeno, kako bi gledala oproštajnu utakmicu Maradone u Argentini.
„Posle svih ovih godina i dalje me je sramota, jer sam imala 16 godina, jer sam bila deo svega toga. Ali to je bilo moje iskustvo. Mi često ne biramo šta će nam se desiti“, rekla je Kubanka za „Amerika TeVe“, kanal koji je objavio sliku sa pomenute utakmice na kojoj su Kastro, Maradona i Alvares.
Na pomenutom video-snimku prilikom kojeg je Alvares imala 16 godina mogu se videti fudbaler i mlada devojka na krevetu, dok se komentar sa neke fudbalske utakmice čuje u pozadini, naveo je španski informativni portal „Infobae“ koji je došao do ekskluzivnih snimaka. Na video su mogu čuti još neki glasovi, navodno Maradoninih saradnika koji su optuženi za trgovinu ljudima.
Podsetimo, Dijego Armando Maradona, koji je Argentini doneo titulu prvaka sveta 1986. godine, preminuo je 2020. od srčanog udara nedugo nakon što je bio podvrgnut operaciji zbog unutrašnjeg krvarenja i hematoma u blizini mozga.
Dijego Maradona sa peharom svetskog prvaka na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju 1986. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2020
Vest za koju smo verovali da je nikad nećemo pročitati: Božja ruka za Dijega
Maradaona osmtra  ovaj meč i na ovj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Novi detalji o smrti Maradone – „drogirali“ su ga pilulama za spavanje i pivom?!
Izložba fotografija Dijega Maradone - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Prošetajte obalom Save – uz Maradonu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala