- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi otkrio zadivljujuće podatke i odbio polemiku sa Terzićem /video/

© REUTERS / MARKO DJURICADragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, rekao je da je najvažnije igrati dobar fudbal i pobediti pred meč sa Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Mundijal. Stojković nije želeo da komentariše reči koje mu je uputio Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, ali je govorio o nastupima igrača protiv Luksemburga.
Srbija je u oktobarskom ciklusu zabeležila pobedu nad Luksemburgom u gostima, minimalnim rezultatom, a u utorak je očekuje duel sa Azerbejdžanom u Beogradu.
Stojković je rekao da je utakmica u Luksemburgu bila važna, takmičarska, da je ekipa to tako shvatila i da je zato pobedila.
„Bili smo tim koji je stvorio devet šansi za gol. Na kraju pobediti 1, 2 ili 3:0 ne menja ništa. Ne može svaka šansa biti gol. Analizirali smo poslednju utakmicu i mene jako raduje pristup naših igrača. Ozbiljno su shvatili, iako smo pored taktičke, tehničke, fizičke pripreme imali i psihološku pripremu. To je utakmica bila gde ne sme da se napravi greška. To nije lako. Sergej Milinković-Savić je pretrčao 12 i po kilometara, Dušan Tadić takođe, Dušan Vlahović 11,5 i dva defanzivna igrača, Matija Nastasić i Miloš Veljković, koji su pretrčali 11 kilometara. Sa te strane trener može biti zadovoljan sa ovim parametrima. Ljudi očekuju da se postigne 4-5 golova, a to je nemoguće“, naveo je Stojković.
Posle mnogo godina Srbija je postala tim koji igra sa dva napadača, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović čine ubitačan tandem.
„To su naši napadači, imamo i Jovića. Zadovoljan sam sa onim što igraju. Slažu se, govore istim jezikom, nema nikakvih nerazumevanja. Bitno je da daju sve od sebe, igraju za kolektiv. Po meni, nema tu nikakvih problema“.
Posle Azerbejdžana Srbiji sledi „finale“ protiv Portugalije za plasman na Svetsko prvenstvo, a selektor ima probleme, pošto Aleksandru Mitroviću, Dušanu Tadiću i Nemanji Gudelju preti suspenzija ukoliko dobiju žuti karton u Beogradu.
„Raspolažemo sa informacijama i detaljima. Svesni smo ko sve ima karton. Još trojica imaju kartone. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu. Sutra ću odlučiti. Nema presinga i nečega što mora. Treba biti pametan i napraviti tim koji je sposoban da sutra reši utakmicu u svoju korist“, naveo je Stojković.
Selektor je medijima poručio da neće menjati svoj stil igre.
„Da se branimo možda? Igraćemo sa dovoljno napadača, sa koliko god bude bilo potrebno. Ovaj meč sa Azerbejdžanom shvatamo ozbiljno. To je jedna dobra ekipa, koja može da napravi dosta problema protivniku. Moramo da budemo oprezni. Kvalitet njihov da zaustavimo."
Veliku buru u javnosti nedavno je podigla izjava Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde koji je rekao da Piksi ne bi trebalo da se meša u dešavanja u srpskom fudbalu, pošto je konstatovao da u srpskom fudbalu više nema nameštanja.
„No koment“, kratko je prokomentarisao Stojković.
Srbija protiv Azerbejdžana igra u utorak od 20.45 uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala