- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi za Sputnjik: „Šest bodova, pa u Portugaliju na pobedu i direktan plasman na SP“

© Foto : FSS / Marko MetlašFudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije mečevima sa Luksemburgom i Azerbejdžanom nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Orlovi su naoštreni da upišu šest bodova jer ih samo taj scenario ostavlja u trci za direktan plasman, gde bi odluka pala u Lisabonu protiv Portugalije. Uroš Račić i Miloš Veljković ističu da osećaju pritisak. Onaj pozitivan!
Najbolji fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak u bazi u Staroj Pazovi gde su počeli pripreme za „operaciju Luksemburg i Azerbejdžan“.
Selektor Dragan Stojković jasno i glasno je poručio da će finale kvalifikacija za odlazak na Mundijal biti u Lisabonu protiv Portugalije u novembru, što znači da Srbija nema prava na kiks u predstojećim duelima 9. i 12. oktobra, s obzirom na to da ima dva boda zaostatka u odnosu na Kristijana Ronalda i ekipu.
Kiks se dogodio upravo u prethodnom kolu na gostovanju Irskoj, gde je Srbija vodila sve do samog kraja, kada je Sergej Milinković-Savić nehotice napucao Milenkovića, a lopta je završila u mreži Predraga Rajkovića.
Ipak, splet tih nesrećnih okolnosti je zaboravljen, a pamti se ofanzivna igra s tog susreta koji je Stojković počeo sa dva napadača Mitrovićem i Vlahovićem što je nešto novo i nešto što bi moglo da krasi Orlove u budućnosti.
Zbog svega toga, Miloš Veljković i Uroš Račić koji su se u sredu pojavili na onlajn konferenciji za medije su poručili da nema predaje i da Srbija želi kao lider grupe A direktno da ode na Mundijal u Kataru ovog leta.
Prvo pitanje bilo je rezervisano za Miloša Veljkovića - da li očekuje da će biti starter u predstojećim mečevima?
„Mislim da je na meni da dam sve od sebe na svakom treningu i da dam sve od sebe na utakmici, a na selektoru je da odluči. Ja sam tu, na raspolaganju i daću sve od sebe“, rekao je defanzivac Verdera.
Na pitanje Sputnjika, da li osećaju pritisak jer nemaju prava na kiks i moraju da osvoje šest bodova iz naredna dva meča, nakon što je selektor Dragan Stojković Piksi poručio da će biti finale u Lisabonu sa Portugalijom, Račić i Veljković su odgovorili:

„Što se tiče pritiska, naravno da osećamo pritisak to je sve pozitivno. Kao što smo rekli, imamo zajednički cilj, želimo da dobijemo ove prve dve utakmice i da odemo u Portugaliju sa tih šest bodova. Pokazali smo da možemo protiv svakoga da igramo, da možemo svakoga da pobedimo, idemo u Portugaliju da dobijemo utakmicu i da budemo prvi u grupi“, izjavio je vezista Valensije Uroš Račić.

Sa Račićem se složio i Veljković.
„Sigurno da je pozitivan pritisak i da ako odigramo isto kao što smo igrali protiv Irske, da ćemo dominirati u obe utakmice i pobediti, a onda nas čeka Portugalija“, rekao je Miloš Veljković.
Logo UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
UEFA u najavi EP Kosovo označila kao deo Srbije /video/
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Nemac stoji iza cirkusa u Moskvi – kočio rad Srbina i na kraju ga otpustio
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
Mitrović: Partizan je favorit, može i do finala Lige konferencija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala