- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac stoji iza cirkusa u Moskvi – kočio rad Srbina i na kraju ga otpustio

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Marko Nikolić, bivši trener Lokomotive iz Moskve, od utorka 5. oktobra nalazi se bez fudbalskog angažmana, a „najzaslužniji“ za to je Nemac Ralf Rangnik koji je konačno dočekao da vidi leđa srpskom stručnjaku.
Šestog jula ove godine Ralf Rangnik došao je u Lokomotivu na mesto menadžera sporta i razvoja kluba, i data su mu velika ovlašćena u rukovođenju Moskovljana.
Krenula je rekonstrukcija i Nemac je od starta želeo da dovede svog čoveka na mesto šefa stručnog štaba, iako je Nikolić u maju potpisao novi trogodišnji ugovor.
Srpski trener izdržao je prve nalete i zadržao se na klupi Moskovljana, ali bilo je pitanje vremena kada će doći do smene.
Klub je dovodio igrače bez da je konsultovao trenera, na svaki mogući način kočili su rad Srbina i očekivano rezultat nisu bili najbolji.
Čekali su da imaju razloga da ga otpuste, a slabi rezultati uvek mogu da se iskoriste kao izgovor, i petog oktobra Lokomotiva je saopštila da je došlo do raskida ugovora.
„Poslednjih meseci Srbin je radio kao 'autopilot' i čelnici su samo čekali seriju slabih rezultata da ga otpuste. I to se desilo. Međutim, sa otpustom ide i tri miliona evra zbog prevremenog raskida saradnje. Jasno je svim da odlazak nije Nikolićeva želja. Prosto je oteran. A, sudeći po transfer politici kluba, novac nije problem za crveno-zeleno“, napisao ruski novinar Andrej Senčenko.
Rangnik letos nije mogao da otpusti Nikolića jer su rezultati bilo na njegovoj strani, pošto je osvojio Kup Rusije i bio treći na tabeli u šampionatu, ali čim je dočekao nešto slabije rezultate, odlučio je da smeni Srbina.
Ruski mediji prethodnih nedelja stali su na stranu Nikolića, iako na početku to nije bio slučaj, međutim, Nemac je bio odlučan ga smeni, čime je Lokomotiva pokazala veliko neozbiljnost s obzirom da je srpski trener pre samo nekoliko meseci potpisao novi trogodišnji ugovor.
Zvanično: Nikolić napustio Moskvu!
Otkriveni detalji haosa u Moskvi: Srbin dobija otkaz i tri miliona evra, minirao ga meksički lekar?!
Srbin „pocrveneo“, Hrvat tragičar: Moskovski derbi nije razočarao /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala