- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriveni detalji haosa u Moskvi: Srbin dobija otkaz i tri miliona evra, minirao ga meksički lekar?!

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić, trener Lokomotive iz Moskve
Marko Nikolić, trener Lokomotive iz Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Srpski fudbalski trener Marko Nikolić bi uskoro mogao da se rastane sa Lokomotivom iz Moskve. Istovremeno otkriveni su zanimljivi detalji sa treninga kluba, uz informaciju da bi Srbin mogao da dobije tri miliona evra na ime obeštećenja.
Lokomotiva ove sezone igra toplo-hladno, pa posle deset kola u ruskoj Premijer ligi ima četiri pobede, pet remija i jedan poraz, što je dovoljno za 17 osvojenih bodova i četvrto mesto.
Ipak, situacija na relaciji između trenera Nikolića i uprave kluba nije dobra već neko vreme, kako otkriva zamenik glavnog urednika redakcije „sport-eksres“.
Sve je kulminiralo nakon poraza u Moskvi od Rostova u desetom kolu prvenstva od 2:1, do kojeg je došlo uz izuzetno bizaran gol gostiju, koji su bili primorani da uposle 17-godišnjeg golmana Danila Hudjakova, jer je standardni čuvar mreže bio suspendovan.
Pomenuti novinar Maks Alanazarov je dan kasnije otkrio da je Nikolić održao sastanak sa čelnicima Lokomotive i da će uskoro doći do zvaničnog razlaza.
„Prema mojim informacijama, glavni trener Lokomotive Marko Nikolić održao je danas u deset sati sastanak u Ruskim železnicama, koji je trajao 15 minuta. Specijalista i uprava kompanije dogovorili su se da raskinu ugovor uz naknadu. Trenutno se obrađuju potrebni papiri. Očekuje se da će iznos naknade biti oko tri miliona evra“, naveo je novinar, a onda objasnio kako je izgledala situacija u klubu iz Moskve:
„Pod Nikolićem je ležala tempirana bomba. Zapamtite, Loko je angažovao meksičkog lekara. Dakle: poslednjih meseci ekipa je bila u potpunoj konfuziji, igrači su trenirali u dve grupe, Nikolić nije imao pravo da utvrđuje da li je ovaj ili onaj igrač spreman za meč. Meksički lekar mogao bi sam da odluči ko će izaći na teren, a ko ne. Trener je od meksičkog specijaliste dobio spisak igrača dostupnih za igre i nije mogao na bilo koji način uticati na njegove odluke, što je izazvalo Nikolićevo negodovanje“.
Nikolić je pre dolaska u Moskvu vodio Rad, Vojvodinu, Partizan, ljubljansku Olimpiju i Fehervar, nakon čega je preuzeo Lokomotivu leta 2020. godine.
Prošle sezone je osvojio Kup Rusije i kvalifikovao se za Ligu Evrope time što je domaće prvenstvo završio na trećem mestu.
Ugovor sa Lokosima je produžio na još tri godine u maju 2021, ali, kako stvari stoje, neće odraditi ni prvu godinu istog.
Marko Nikolić na meču Lokomotive i CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SPORT
Kung-fu potez preseo Srbinu i Lokomotivi /foto/
Marko Nikolić, trener Lokomotive iz Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Srbin hladna ruska srca osvaja filozofijom preminule legende
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Spektakl u Rusiji – 20.000 ljudi je videlo kako Srbin „vozi“ Lokomotivu do trofeja! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala