- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kabinet Krivokapića: Uskoro novi krug razgovora o rekonstrukciji Vlade

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić obavio je prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine, na osnovu postignutog sporazuma dva najjača politička subjekta, kojim je pokrenuta inicijativa za unapređenje rada Vlade.
U razgovorima je, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, iskazan visok nivo spremnosti i saglasnosti da se bez uslovljavanja, putem razmene mišljenja i konstruktivnog dijaloga, uz poštovanje potpisanog sporazuma tri lidera koalicionih lista od 8. septembra 2020. godine, pronađe najbolji model unapređenja rada Vlade i odnosa između Vlade i parlamentarne većine.
„Svi učesnici razgovora su istakli da bi Vlada, ojačana kontinuiranom jedinstvenom podrškom parlamentarne većine, oročena na puni mandat do 2024. godine, prevashodno imala za cilj vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje životnog standarda, kao i ubrzane reforme na putu ka članstvu u EU“, navodi se u saopštenju.
Učesnici razgovora ocenili su da pokrenuti dijalog treba da ojača saradnju zakonodavne i izvršne vlasti, uz spremnost da se stavi moratorijum na sve dosadašnje nesporazume i pitanja koja bi mogla da opterećuje funkcionalnost rada Vlade i parlamentarne većine.
U najkraćem roku, Vlada Crne Gore će pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja rada Vlade i parlamentarne većine, dodaje se u saopštenju.
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
REGION
Kreće teška politička partija šaha u Podgorici
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
REGION
„Dogovor ili novi izbori“: Mandić i Knežević razgovarali sa Krivokapićem
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
REGION
Konatar: Prije rekonstrukcije vlade, izglasati Tužilački savjet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala