- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvozdeni lav Baskije prkosi anatomiji – „Upozoravali su me da sve ne uprskam“

© AFP 2023 / JOSE JORDANInjaki Vilijams
Injaki Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Pobeda Atletik Bilbaa nad Alavesom u premijernom meču osmog kola Primere (1:0), ukrasila je neverovatan rekord Injakija Vilijamsa. Napadač domaćih odigrao je 203 uzastopne utakmice što je neverovatan podvig i prkosi anatomiji.
Veliki broj fudbalera zbog ogromnog broja utakmica koje nosi savremeni fudbal mora da odmori svoje telo, ali to ne važi za Injakija Vilijamsa. Bar ne u Primeri!
Tamnoputi i brzonogi ofanzivac tokom šest sezona nije propustio meč, a promenio je čak petoricu trenera i preko 50 saigrača na putu ka neverovatnom podvigu, zbog čega je poneo nadimak „Gvozdeni lav Baskije“.
Vilijams nije propustio utakmicu još od 20. aprila 2016. godine, a treba uzeti u obzir ne samo mogućnost povrede, prehlade, već i pandemiju virusa korona koja vlada planetom duže od godinu i po dana.
„Nisam još svestan šta sam ostvario, ali svakako da sam ponosan i srećan. Ovo je dostignuće koje se ne postiže svaki dan. Niz nije bio nešto što me je opterećivalo, ali kako sam se bližio rekordu sve više sam želeo da ga nadmašim i da ispišem istoriju sa Atletikom“, rekao je u intervjuu za Marku Injaki Vilijams.
Prethodni rekord bio je u vlasništvu nekadašnjeg člana Real Sosijedada Huana Antonija Larnjage.
Priznao je Injaki da je osetio pritisak kako se bližio meč sa Alavesom, nakon što je prethodnog vikenda okončan susret sa Valensijom (1:1).
„Trudio sam se da se normalno nosim sa činjenicom da se nalazim pred obaranjem rekorda. Saigrači su mi u šali govorili nemoj sada sve da upropastiš. Nisam se pripremao rezervisano, dao sam sve od sebe. Sada kad sam ostvario uspeh, mogu da se fokusiram na ono što sledi“, istakao je Vilijams.
Ofanzivac je poručio da nema posebnog recepta za ovakav nesvakidašnji podvig, a ujedno je otkrio i šta je sledeći cilj.
„Ne nameravam da stanem do 300. utakmice. Zahtevan sam prema sebi. Imam visoke ambicije i želim da postavim lestvicu visoko, da budućim generacijama bude teško da me stignu“, istakao je as Atletik Bilbaa.
Sebastijan Til - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
SPORT
„Gledao sam taj gol 100 puta, sada su čuli za mene“
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan u finalu Kupa Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Apetiti Zvezde i Partizana su porasli i sada postoji novi cilj
Kopačke  - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Deca zadala glavobolju UEFA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala