- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA šampion doveo Amerikanca „oteranog“ iz Beograda

© Foto : ABA ligaDžoni O'Brajant
Džoni O'Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Američki košarka Džoni O'Brajant dobiće priliku na trening kampu Milvoki Baksa, aktuelnog šampiona NBA lige, nešto više od pola godine nakon što se na razočaravajući način razišao sa Crvenom Zvezdom.
O'Brajant je krajem 2020. godine došao u Beograd kako bi pojačao Zvezdu i doneo joj nešto što joj je nedostajalo u ABA ligi i Evroligi, ali se ispostavio kao promašaj.
Dvadesetosmogodišnji krilni centar je u crveno-belom dresu izdržao oko četiri meseca, a sve se završilo sporazumnim raskidom ugovora, kako je naveo srpski klub, nedugo nakon što je O'Brajant suspendovan zbog verbalnog sukoba sa trenerom Dejanom Radonjićem.
Amerikanac je ubrzo našao novi angažman u Turk Telekomu, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone koji nije produžen, a sada se vratio u NBA ligu – barem na nekoliko nedelja.
Džoni O' Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Amerikanac je došao u Srbiju sa velikim očekivanjima, a izdržao je jedva četiri meseca
Momak iz Misisipija koji je profesionalnu karijeru počeo u Milvoki Baksima (2014-2016) dobio je novu šansu od aktuelnog NBA šampiona, ali samo na trening kampu.
To ne znači da će dobiti ugovor za narednu sezonu, ali je dobar korak ka tome, s obzirom da Baksi još nisu kompletirali roster.
Podsetimo, O'Brajant je prethodno bio i deo Denvera, Šarlota, Makabija i Lokomotive, a tokom karijere u NBA prosek po utakmici mu uje 3,5 poena i 2,4 skoka za po 11,5 minuta na parketu.
Bjelica saigraču: Vakciniši se; Pokuševski otkrio Amerikancu Jafa keks
Da li je čovek koji je dočekao Jokića u Americi „kriv“ za „prokletstvo“ Hrvatske? /video/
„Kouč, danas igramo za tebe“ – Kajga će zauvek biti na svom terenu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala