Amerikanac je došao u Srbiju sa velikim očekivanjima, a izdržao je jedva četiri meseca

© Foto : KK Crvena zvezdaDžoni O' Brajant
Džoni O' Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Džoni O'Brajant i KK Crvena zvezda raskinuli su ugovor samo četiri meseca nakon što je američki košarkaš došao u Srbiju.

Crvena zvezda i O'Brajant su došli do sporazumnog raskida saradnje, potvrdio je srpski klub.

Nekadašnji NBA igrač je u klub sa Malog Kalemegdana došao 19. oktobra kao potencijalno veliko pojačanje od kojeg se očekivalo da klub izdigne na novi nivo, a napušta ga gotovo tačno četiri meseca kasnije.

Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2021
„Miljanov korner“ – Čović: Ne raduju me rezultati Partizana, Saša je sebi nabio tenziju /video/

O'Brajantu se najviše zameralo to što nije timski igrač i to što je, prema nezvaničnim informacijama, pokvario hemiju u ekipi.

Iako je statistički u dresu Zvezde beležio u najmanju ruku solidne brojke, igra crveno-belih sa njim nije bila na zadovoljavajućem nivou, štaviše. U jednom trenutku je i suspendovan, a sada je, kako stvari stoje, došlo vreme za rastanak.

„Ovakav epilog postignut je uz obostranu saglasnost kluba i igrača, koji je pokazao veliko razumevanje prilikom razgovora sa menadžmentom kluba o sporazumnom završetku saradnje“, navodi se u saopštenju.

Američki krilni centar je prosečno beležio 11,2 poena i 5,2 skoka u Evroligi, odnosno 10,5 poena i 5,3 skoka u ABA ligi.

O'Brajant je bio ključni deo tima u osvajanju Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu, ali je od tada isključen iz tima, te je propustio duele sa Borcem i Zenitom.

Dvadesetsedmogodišnjak iz Klivlenda je prethodno nastupao za Milvoki, Denver, Šarlot, Makabi i Lokomotivu, a karijeru bi trebalo da nastavi u turskom Turk Telekomu.

„Žućkova levica“ se vratila na Mali Kalemegdan – Zvezda osvojila Kup!

Tomašević za Sputnjik: Veliko prisustvo stranaca je pogubno za srpsku košarku

Real je hteo 20:0, a dobio je šamar od Zvezde u Madridu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala