- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Snimamo, snimamo... Bravo, Miloše“ – ovako izgleda pravi fudbal /video/

CC0 / Unsplash / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Vuk Tršića pobedili su minulog vikenda Slogu iz sela Korenita evrogolom Miloša Ignjatovića u meču opštinske lige Loznica, a meč je obeležila majstorija. Gol pod rašlje i to u padu, a sve je zabeleženo kamerom mobilnog telefona!
Potez koji je gostima doneo sva tri boda ovekovečen je video-zapisom, i zaslužio je da mu se posveti koji pasus.
Navikli smo na izveštaje sa utakmica Mančester sitija, Reala, Baselone, Juventusa, kako iz Lige šampiona, tako i liga petice, ali ovo je nešto sasvim drugačije. Ovo je pravi fudbal!
Nešto neprocenjivo, nešto što ne može da se kupi novcem!
Opštinska liga Loznice, nedelja i savršeno vreme za fudbal, oko 25 stepeni bez oblaka i vetra.
Sloga iz sela Korenita ugostila je FK Vuk Tršić, a utakmicu je prelomilo majstorstvo jednog čoveka – Miloša Ignjatovića.
Žunjino Pernambukano, Dejvid Bekam, Markos Asunsao, Ronaldinjo, bili su majstori slobodnih udaraca, to je za njih bilo pola gola. Ipak, svi oni bi pozavideli Milošu Ignjatoviću, blagu Vuk Tršića, na umeću.
Igrao se 75. minut kada je za goste dosuđen slobodan udarac iz izgledne pozicije.
Namestio je Ignjatović loptu na nekih 25 metara udaljenosti od protivničkog gola, a onda se sa tribina, onako spontano čulo:
„Ajde, ajde, snimamo, snimamo... Ajde pod rašlje jedan. Dobar, dobar. Bravo, Miloše“.
A Miloš, ne samo da je to čuo, već ih je i poslušao! Pogodio je hirurši preciznim udarcem i to u padu! Da, dobro ste pročitali, a na video snimku možete i da se uverite u to.
Okliznuo se fudbaler Vuk Tršića prilikom izvođenja prekida, ali ga to nije sprečilo da matira golmana, koji se bacio i pružio koliko je dug. Uzalud! Lopta je završila gotovo u gornjem desnom uglu nebranjenog gola.
Erupcija oduševljenja malobrojnih, ali bučnih gostujućih navijača. Ispostavilo se da je to jedini gol, vredan tri boda.
I posle susreta dva tima su demonstrirala gospodske manire, pokazujući onu lepšu stranu sporta bez ikakvih tenzija i ružnih reči na šta smo navikli, pogotovo u sudaru dva najveća srpska kluba.
Naravno da je posle utakmice u selu Korenita kraj Loznice usledilo tradicionalno „treće poluvreme“ na kojem su se igrači i stručni štab Vuk Tršića zahvalili domaćinu na gostoprimstvu.
„Iako oslabljena ekipa FK Vuk, uspela je da ponese sav plen kući. Domaćinu svaka čast na prikazanoj igri i borbenosti, nije bilo lako, igralo se do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gol za pobedu postigao je M. Ignjatović iz prekida, sa nekih 25 metara. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu domaćina i ručku posle utakmice. Srećno u nastavku takmičenja“, bio je komentar na zvaničnoj Fejsbuk stranici FK Vuk Tršić.
Jedna prelepa slika s fudbalskih terena širom Srbije gde se lopta kotrlja, postižu evrogolovi, i što je najvažnije vlada poštovanje i viteštvo između igrača i klubova.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Mihajlovićeva crna nedelja: „Izvinite, kriv sam, ali to me razbesni“
Rikardinjo i Miki Aksentijević - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Postoji razlog zašto je zaustavljen herojski put Srbije
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SPORT
Srbin gospodari Rimom – prestigao je Mihajlovića i ima dva nova cilja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala